Nyheter

– Det hadde vært fantastisk å kunne tilby Pynten som kystledhytte allerede til sommerferien

Etter befaringen i høst på Pynten må Stine Greni i Oslofjorden Friluftsråd fortsatt smøre seg med tålmodighet – når det gjelder omgjøring av den gamle skolen til kystledhytte.

– I etterkant av befaringen på Pynten har vi mottatt henvendelser fra Oslofjorden friluftsråd og DNT Nedre Glomma. Begge har fått tilbakemelding om at vi må avholde et internt møte for veien videre før de kan få en tilbakemelding, sa eiendomsforvalter i Fredrikstad kommune, Linda Eilen Tjernes Karlsen, i november.

Videre forvaltning av Pynten, hvem som tildeles koordinatorrollen og hva slags mandat koordinatoren skal ha stod på agendaen i møtet 27. november.

Avgjøres neste år

Det interne møtet i Fredrikstad kommune ble avholdt til fastsatt tid, men avdelingen trenger noe mer tid, forteller nå eiendomsforvalter Karlsen.

– Målet med møte var å snakke sammen internt om hva vi tenker er veien videre. Vi kom frem til at det må gjøres noen flere undersøkelser om hvordan dette kan rigges, både praktisk og juridisk, sier hun.

– Når dette er gjennomført vil vi ta kontakt med Oslofjorden friluftsråd og DNT Nedre Glomma med informasjon om videre fremdrift. Men på grunn av avvikling av ferie vil vi komme tilbake til dette på nyåret.

Les også: – Jeg blir overrasket hvis kommunen velger bort kystled på Pynten (+) 

(Saken fortsetter under bildet) 

###

Pynten var tidligere et privat område eid av Metodistkirken, i senere år eid av henholdsvis Kråkerøy og Fredrikstad kommuner. Foto: Tomm Pentz Pedersen 

Håpet på rask avklaring

Styremedlem i Oslofjorden Friluftsråd (OF), Paul Henriksen, er overbevist om at Pynten på Kråkerøy kan til å bli en veldig populær kystledhytte.

– Jeg tror modellen kan bli at stedet åpnes som kystledhytte i helger, og på tider av året hvor Pynten ikke brukes som skole.

– Hadde dere håpet på en rask avklaring rundt bruk og koordinatorrollen på Pynten?

– Ja, det er vel ikke så mye annet å si enn at både vi i Oslofjorden friluftsråd og Lions Kråkerøy håpet på en avklaring nå. Siden Fredrikstad kommune tydeligvis trenger mer tid, får vi bare ta det til etterretning og beholde troen på at vi fortsatt kan få til en ordning med Pynten som kystledhytte. Jeg håper det blir tatt en avgjørelse i løpet av januar.

Stor etterspørsel også på høsten

Avdelingsleder Kystled i Oslofjorden Friluftsråd, Stine Greni, synes det er vanskelig å si hvor raskt Pynten kan bli en kystledhytte – hvis Fredrikstad kommune skulle ønske en slik løsning.

– Det avhenger både av tilstandsrapporten til bygningene, betingelsene i en eventuell sambruksavtale med kommunen og skolen, samt koordinering opp mot våre andre pågående prosjekter, sier Greni.

Les også: Arne bygde Pynten-brygga for 30 år siden: – For en tidel av kommunens prisanslag skal vi få montert en ny (+) 

– Kan Pynten bli tatt i bruk som kystled allerede sommeren 2021?

– Det hadde vært fantastisk å kunne tilby Pynten som kystledhytte allerede til sommerferien 2021.  Men dette henger sammen med hvor fort vi får svar fra kommunen, punktene over og hvor fort vi kan få på plass en avtale om drift og tilsyn med en lokal organisasjon, poengterer hun.

– Pynten har fin adkomst og brukes som skole. Kan den bli en helårs kystledhytte?

– Det er en stor fordel for helårshytter med enkel adkomst og som du sier så benytter jo skolen lokalene året rundt. Kanskje man kan se for seg helårsbruk eller utvidet sesong med tanke på kystledutleie i helger, det gjenstår å se. I år var det stor etterspørsel etter hytter utover høsten så vi endte med å utvide sesongen flere steder, blant annet på tre hytter i Hvaler, avslutter avdelingsleder Stine Greni i Oslofjorden Friluftsråd.

FAKTA PYNTEN: 

– Pynten ligger på eiendom 425/11 og tomten er oppgitt til ca. 7.828 kvadratmeter. Tomten har usikre grenser.

– Hovedbygningen har et bruttoareal på 74 kvadratmeter.

– Det er fire bygg på eiendommen, hovedhus, to uthus og en utedo.

– Strandlinjen nedenfor eiendommen er målt i kommunens web-kart og er ca. 20 meter lang.

– Hovedbygget på eiendommen er registrert med rødt i SEFRAK-registeret, og det ene uthuset er registrert med gult. Dette vil ha innvirkning på vedlikehold- og restaureringsarbeid.

– Eiendommen er uregulert og er i kommuneplanens arealdel avsatt til LNF (landbruk, natur og friluftsliv), med hensynssone friluftsliv. Dette vil ha betydning dersom man må søke bruksendring eller det skal oppføres andre bygg/anlegg på eiendommen. Det vil ikke ha noen betydning for bruk som friluftsområde.

Kilde: Fredrikstad kommune

Mer fra Dagsavisen