Deltakerrekord i Ti På Topp Østfold

Allerede under åpningshelgen for Ti På Topp Østfold ble deltakerrekorden fra i fjor slått. - Nå skal vi klare over 500 deltakere sier daglig leder i bedriftsidretten, Stian Olbergsveen.

Deltakere strømmer til turkampanjen Ti På Topp Østfold. 18 turer er tilrettelagt rundt omkring i fylket, med hovedfokus på de største byene.

Målet er å få enda flere ut i naturen, og i bevegelse. De utvalgte turene er varierte og gir mye å velge mellom, til glede for deltakerne.

- Allerede den første helgen har vi over 130 registrerte turer, forteller daglig leder Stian Olbergsveen i Bedriftsidretten.

- Det er kjempegøy å se alle som koser seg på tur. For mange er det en stor dørstokkmil for å komme seg ut på tur, men det er akkurat denne milen vi prøver å gjøre mindre. Spennende turer med ulik vanskelighetsgrad gjør dette til en turkampanje som passer de aller fleste.

LES OGSÅ: Odd og Finn går for livet (Demokraten+)

Egen app fenger familiene

Med kampanjen får man tilgang til en egen turapp hvor alle turene ligger inne, her kan man hele tiden se hvor man befinner seg, og man sjekker enkelt inn på turmålet når man har kommet frem.

- Vi ser at folk i alle aldre synes dette er gøy, mange stiller egne familielag hvor barna er med på tur, andre deltar alene eller med jobben, sier Olbergsveen.

I Fredrikstad har de valgt flere turer i år enn i fjor: Både Ravneberget, Kjøkøya og Fredrikstadmarka står på programmet.

- Jeg tror den Fredrikstadmarka blir mest populære turen. Turene som ligger i nærheten av tett bebyggelse blir besøkt mest, og dette er jo nokså naturlig sier Olbergsveen.

- I Fredrikstad er det mange flotte turer å velge mellom, og vi prøver å bytte ut de fleste av dem fra år til år. Da blir folkr kjent på ulike steder i sin egen kommune og fylke forteller Olbergsveen.

- Hvilke turer, om noen, arrangeres på Hvaler og i Råde?

- Vi har dessverre ingen turer på de stedene i år, beklager han.

Du finner alle turene, og hvor mange som er påmeldt akkurat nå, HER.

LES OGSÅ: Kjemper mot vindkraft på land i Østfold (Demokraten+)

Knuser fjorårets deltakertall

Med over 470 deltagere så tidlig i turkampanjen tror Bedriftsidretten at de vil knuse fjorårets resultat som var på 446 deltakere. 

- Vi ser det stadig er flere bedrifter som ønsker å være med. Men fortsatt er det mange som bør hive seg rundt og melde seg på. Det er et kjempetiltak for de ansatte, og det er veldig enkelt å organisere fra bedriftens side. Det er gøy å gå på tur, men dette gjør det kanskje enda morsommere.

Kampanjen varer til 31.oktober så her har man god tid til å besøke de ulike turmålene. Etter endt tursesong vil Bedriftsidretten kåre årets turgåer, turbedrift, turlag og årets turbilde.

Bildene kan man sende inn via appen, hjemmeside eller med å bruke taggen tipåtoppøstfold på instagram. Det kommer inn mange bilder hver eneste dag, og det er utrolig gøy å se den store gleden folk har av å gå på tur.

- Dette er virkelig et grep for folkehelsen, understreker Olbergsveen.

LES OGSÅ: Frykter at drosjenæringa i Fredrikstad skal forsvinne

FAKTA

Ti på Topp Østfold

  • Arrangør: Bedriftsidretten Østfold
  • Deltakere i fjor: 446
  • Foreløpig deltakere i år: 478
  • Antall turer 2018: 15
  • Antall turer 2019: 18
  • Ti På Topp Østfold blir arrangert for fjerde år på rad