Debatt

Nok om høyhotell på Sand nå

Høyhotellet på Sand skal selges på fantastisk utsikt mot havet. Den utsikten kan vi alle få helt gratis, ved å gå opp på Spjærøys høyeste punkt.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Der er utsikten 360 grader rundt. Mot Koster og Heia, Tisler og Akerøya, mot Kråkerøy og svenskelandet. Et 14 etasjers hotell rett ved vil ødelegge det bildet.

Nesten alle jeg møter på Hvaler sier nei til hotellet på Sand. Det samme gjør alle politiske partier unntatt Høyre og Frp, som stiller kandidatene sine fritt. Samtidig krever Frp at hotellet skal rives ved forsøk på å selge rom/leiligheter enkeltvis.

Å rive et hotell som koster hundretalls millioner? Journalist Tore Tindlund i Fredriksstad Blad mener investorene må ha godt håp om å få ja siden de fortsetter å øse ut penger til arkitekter og rådgivere.

Gunn Hedberg mener det er på tide å skrinlegge planene om et 14 etasjers hotell på Sand.

De samme investorene har mage til å true Hvaler med saftige bøter om de får nei. Lokaldemokratiet skal altså vike for pengene, ellers...

Skulle kommunens folkevalgte mot alle odds si ja, antar jeg at fylket og staten vender tommelen ned. Det er bare å ta en titt på Hvaler på norgeskart.no. Der ser vi hvorfor Hvaler har Norges tetteste hyttebestand i forhold til areal. Med unntak av et fåtall områder er hele kystlinjen vår bebygd med hus og hytter.

På forsommeren forpliktet Norge seg til å verne 30 prosent av alle typer areal i landet vårt. Skal Hvaler nå det målet er det null rom for å bygge et 14 etasjers hotell på Spjærøys eneste uberørte område, midt på øya.

I tillegg kommer økt trafikk og behov for parkeringsplasser, aller minst det vi trenger i disse tider!

Mer fra: Debatt