Debatt

Fredrikstad kommune svarer

Enhver innbygger som mener hen er i behov av tjenester kan søke om det.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Det er alltid trist og leit når noen blir funnet død alene i sin leilighet. Fredrikstad kommune mener at nabolag som bryr seg om sine naboer er viktig, og Christianslund borettslag viser god omsorg og bekymring for beboerne i sitt borettslag.

Fredrikstad kommune hadde pr. 31.12.22 1099 kommunale boliger hvorav 200 er beliggende i borettslag, 458 er ordinære kommunale boliger, og 441 kommunale boliger er tilrettelagt for heldøgns tjenester (omsorgsboliger).

Kommunal bolig er et tilbud Fredrikstad kommune har, men som ikke er lovpålagt.

Boligavdelingen på Tildelingskontoret har som oppgave å tildele bolig til vanskeligstilte på boligmarkedet, det vil si personer som trenger hjelp til å skaffe seg bolig på grunn av dårlig økonomi, nedsatt funksjonsevne, helsemessige eller sosiale problemer, dårlige kunnskaper om det norske boligmarkedet eller liknende forhold.

Personer med behov for helse- og omsorgstjenester får dette fra ulike tjenester i kommunen. Tildelingskontoret fatter vedtak om helse- og omsorgstjenester i hjemmet der personen har rett på det. Enhver innbygger som mener hen er i behov av tjenester kan søke om det. Det er frivillig å ta imot tjenester i kommunen så lenge personen er samtykkekompetent.

Personer med et mer omfattende behov for helse- og omsorgstjenester tildeles ofte en omsorgsbolig.

En person i en kommunal bolig er en like individuell innbygger i Fredrikstad kommune som andre innbyggere, og det er mange personer i kommunale boliger som ikke har behov for helse- og omsorgstjenester i hjemmet.

Uventede dødsfall hos personer som eventuelt mottar tjenester blir gjennomgått av kommunen, og det blir avklart om dødsfallet skal meldes til Helsetilsynet. Politiet er involvert i alle uventede dødsfall. Personer som ikke har kommunale tjenester blir naturlig nok ikke vurdert av kommunen.

Tildelingskontoret samarbeider med Boligbygg som forvalter de kommunale boligene. Fredrikstad kommune ser frem til videre dialog med borettslaget i samarbeidsmøter.


Mer fra: Debatt