Debatt

Konsekvensene av Ernas politikk kom sporenstreks

Pengene må gå nedover i systemet nå, eller er det for sent?

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Av: Joachim Agerup Løkkevik, forfatter, tidligere masterstudent i kultur- og samfunnsfag og medlem av Arbeiderpartiets Homonettverk

Det er Jonas og Vedums skyld, sier høyresiden, og dét sier jammen meg venstresiden også. Problemene folk må takle nå om dagen, er så prekære, at det hjelper ikke å tilhøre øvre middelklasse, en gang.

Åtte vonde år, vanstyrte Erna Solberg AS Norge. Hun brukte like mye på stortingsgarasjen som Oslo kommune brukte på Munchmuseet, om en ser bort fra saksbehandlingen. 6 år med barnetillegg til uføre, hadde Erna hatt råd til, om hun hadde kuttet ut garasjen, da barnetillegget kostet 350 millioner i året.

Joachim Agerup Løkkevik, forfatter, tidligere medlem av Arbeiderpartiets homonettverk, og elev ved Daghøyskolen i Fredrikstad.

Skatteetaten mener Statsministerens kontor (SMK) skylder 350.000 kroner i arbeidsgiveravgift. Spørsmålet er hva en annen bedrift hadde måtte gjøre om dette hadde skjedd, hadde de gått fri?

Invester i aksjer, sa Erna til de fattige. Nå har ikke engang gjennomsnittsnordmannen, hvem nå det er, råd til sitt daglige brød, vedkommende har nok med å selge huset.

Erna virker så trygg i opposisjon, bruker sosialistenes begrepsapparat, har løsninger på ethvert problem. Men, Erna, hvem satte i gang denne enormt negative spiralen? Hvem tok fra de fattige og ga til de rike? Jo, Erna, du.

Norges illusjon av den Skandinaviske modell, har erklært fallitt. Pengene må gå nedover i systemet nå, eller er det for sent? Tar du oppfordringen, Jonas, eller blir det keiserens nye klær, i revy?

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra: Debatt