Debatt

Forfall både i Gamlebyen og på Leie gravlund

For oss som hadde vår barndom og ungdom, bosatt i Gamlebyen, er det vondt å se hvordan denne historiske og vakre bydelen forvitres uten noen form for vedlikehold av de offentlige - og statens eiendommer.

«Hvor lenge skal trappen ved Leie gravlund være stengt for deltakere ved avskjedsstunder?» spør Odd Løkkevik.
Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Byens aviser hadde fyldige referater fra besøket til forsvarsminister, Frank Bakke-Jensen (H) den 23. august. Han hadde lite å hjelpe til med av forfallet. At tidligere kommandant, Dag Stømsæther, og formannen i Gamle Fredrikstad, Knut Thomas Hareide-Larsen ble fortvilet var de ikke alene om!

Et av de nye jagerflyene koster 1,6 milliarder – og hundretusener av kroner per time når de er ute å flyr! Kanskje noe kunne ha blitt avsatt til å ta vare på det gamle forsvarsstedet? Men staten er ikke alene om ikke å ha «vedlikehold» på agendaen!

I januar var jeg til stede på en bisettelse ved Leie Gravlund Kapell og så da at det var flere løse skiferplater i utetrappen. Den 24. august deltok jeg i en begavelse fra samme sted – og hva ble jeg møtt med? Et skilt hvor det sto: Trappen er stengt! Mitt spørsmål til ordfører Jon-Ivar Nygård: Er det standarden for Fredrikstad kommunes vedlikehold, og hvor lenge skal trappen være stengt for deltakere ved avskjedsstunder?

Odd Løkkevik fra Fredrikstad

Mer fra: Debatt