Debatt

Senterpartiet – garantisten for å oppløse Viken

Får Senterpartiet makt til høsten vil vi starte prosessen med oppløsning umiddelbart.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Senterpartiet er garantisten for oppløsning av Viken etter valget. Det lovet vi før fylkestingsvalget i 2019 og det lover vi før stortingsvalget til høsten. Får Senterpartiet makt til høsten vil vi starte prosessen med oppløsning umiddelbart.

Dette mega-fylket, som de færreste skjønner logikken med, ble vedtatt av kameratene i Fremskrittspartiet, Høyre, KrF og Venstre. Frp bedyrer nå at de har snudd og ønsker å oppløse Viken. Det er vi glad for, men at representanter for partiet samtidig prøver å så tvil rundt Senterpartiets engasjement og troverdighet i saken er med respekt og melde tøv.

Les også: Sp sørget for å legge ny brannstasjon på is: – Vi må prioritere strammere (+)

Senterpartiet har vært mot Viken fra dag én fordi det er en dårlig måte å organisere et fylke på både administrativt, for folkestyre og tjenestene som skal leveres. Da Senterpartiet kom i posisjon i Viken etter valget i 2019 sørget vi for at flertallet forpliktet seg til å søke oppløsning. Vi har samtidig sørget for at det er mulig å reversere fylket på en effektiv måte, blant annet ved å ikke starte byggingen av et nytt administrasjonsbygg til over én milliarder kroner i Sandvika slik Høyre og Fremskrittspartiet ville.

Vil du oppløse Viken bør du stemme på garantisten for dette, Senterpartiet.

Les også:

Debatt: Ja til Østfold – Nei til Viken

Debatt: Oppløse Viken – kanossagang for våre politikere

Debatt: Det finnes ingen Quick-fix for Østfold!

Lanserer regional plan for industri og flere arbeidsplasser