Debatt

Blir det plantet nye trær i området?

Jeg tror ikke at fellingen av lindetrærne på Østsiden skjedde etter en spontan innskytelse.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

«Trær er levende organismer som oppnår høy alder. De har stor nytteverdi. Bevaring av hvert eneste tre i bymiljøene er viktig. Ønsker om bedre utsikt og spontane innskytelser fører til at vi mister trær som kan stå i mange tiår til. Vi må komme oss videre fra dette», står det i en fyldig og til dels rystende artikkel om trær og vern av trær i Dagsavisen 5. juni (Stammekrigen, Tor Sandberg).

Les også: Stammekrigen: Hvor mye er et tre egentlig verdt?

For to uker siden hadde jeg et leserinnlegg i byens aviser. Innlegget handlet om lindetrærne som er felt i gaten fra rundkjøringen på Østsiden mot Gamlebyen. Lind kan bli opptil fem hundre år gammel og treet tåler godt både forurensning og beskjæring, skrev jeg. Årringene er ikke så tydelige på bildet mitt av den siste stubben, men vi talte dem på stedet. Det hadde tatt mange år for trærne å bli så store som de var.

Jeg tror ikke at fellingen av trærne i denne gaten skjedde etter en spontan innskytelse. Men jeg spurte om hvem som tok avgjørelsen om felling? Ingen har svart, så nå har jeg et spørsmål til: blir det plantet nye trær i området?