Debatt

«I kommentarfeltene på Facebook i etterkant av programmet hetses det over en lav sko»

Vi velger å ikke kommentere for mye av det Hege Hansen skriver, da dette er feil og ren spekulasjon. Men en ting har vi lyst til å rette opp i, skriver Dina Øverland Lindberg, pressekontakt Brunstad Kristelige Menighet Østfold.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Dina Øverland Lindberg
Pressekontakt BKM Østfold (Brunstad Kristelige Menighet Østfold)

I Demokraten tirsdag 17. november 2020 har Hege Hansen et leserinnlegg mot vårt trossamfunn etter å ha sett Brennpunkts dokumentar «Guds utvalgte».

Dokumentaren fremsetter påstander om pengepress og dugnadspress på medlemmene, og at våre ledere skal ha beriket seg på medlemmenes penger. Noen få kilder er brukt som representanter for mange tusen medlemmer. Vi blir beskyldt for negativ sosial kontroll og at vi er en sekterisk virksomhet. I tillegg blir det fremstilt et bilde av innskrenket ytringsfrihet. Denne fremstillingen av vårt trossamfunn er noe vi ikke kjenner oss igjen i og tar sterk avstand fra.  I kommentarfeltene på facebook i etterkant av programmet hetses det over en lav sko. Ordet «hjernevasket» blir hyppig brukt. Også dette ordet finner vi igjen i Heges  leserinnlegg.

Vår virksomhet er basert på frivillighet, og alle står fritt til å delta som de vil eller gi det de vil. Vi er et åpent trossamfunn og de som ønsker er velkommen til å delta på våre samlinger. Vi arbeider aktivt for å gi barn og ungdom et rusfritt og godt aktivitetstilbud, og gode oppvekstsvilkår. Vi har årsmøter der vi stemmer over budsjetter og viktige avgjørelser, og oppfordrer stadig medlemmene til å gi oss tilbakemeldinger, både om det som er bra og hvordan ting kan gjøres annerledes. Vi har ledere som lytter og viser forståelse, og som bare ønsker at våre medlemmer skal trives og ha det godt. Hjernevasket? Absolutt ikke.

Leserbrev: Hege Hansen «Jeg tenker at for å få inn noen penger så burde jeg kanskje startet en sekt?»

Vi velger å ikke kommentere for mye av det Hege skriver, da dette er feil og ren spekulasjon. Men en ting har vi lyst til å rette opp i. Hege skriver at det på våre hjemmesider står at «Homofili blir altså omtalt som noe avskyelig og er derfor noe Smiths venner viser avstand fra». Dette er direkte faktafeil. På våre nettsider www.bcc.no står det derimot at «vi respekterer alle menneskers seksuelle legning».

Vi er helt enig med Hege når hun skriver at det aller viktigste et menneske kan ha er med­menneskelighet og kjærlighet og respekt for andre. Dette er nettopp noe av det vi i Brunstad Christian Church (BCC) jobber aktivt med. Vi er et sunt kristent trossamfunn og lærer våre medlemmer å utvise nestekjærlighet, omsorg, respekt og raushet. Både på skolen, i vennegjengen, på arbeidsplassen, hos naboen og ellers i samfunnet. Gjennom vår trosforkynnelse tror vi at våre medlemmer utvikler seg til å bli gode samfunnsborgere.

Vi vil oppfordre Hege og andre lesere til å gå inn på våre nettsider Brunstad Christian Church, så kanskje man får et annet og mer riktig bilde av vårt trossamfunn.

Mer fra: Debatt