Debatt

«For NRK er hørselshemmede en viktig gruppe»

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen svarer Odd Løkkevik på spørsmålet om teksting av distriktssendingene.

De ti distriktssendingene sendes ut samtidig og må dele på plassen i sendenettet. Vi jobber med å finne tekniske løsninger for dette slik at disse også kan tekstes direkte når de sendes.
Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Siri Antonsen
tilgjengelighetssjef NRK

Thor Gjermund Eriksen
kringkastingssjef NRK

NRKs svar på innspill fra Odd Løkkevik;

For NRK er hørselshemmede en viktig gruppe. Vi prioriterer teksting høyt, og i dag tekster vi alt som sies i alle TV-programmer, både utenlandsk og norsk tale. Distriktssendingene blir tekstet fortløpende etter sending og legges ut i NRK TV. Der kan man se programmet når man vil: https://tv.nrk.no/

Leserinnlegg: «Samfunnet må akseptere at ikke alle ønsker å hive seg på de siste teknologiske oppfinnelsene»

De ti distriktssendingene sendes ut samtidig og må dele på plassen i sendenettet. Bildeoppløsningen på disse sendingene er derfor allerede ganske lav. Da er det rett og slett ikke plass til å sende ut tekst på ti programmer samtidig. Vi jobber med å finne tekniske løsninger for dette slik at disse også kan tekstes direkte når de sendes.

Alle andre programmer fra NRK blir tekstet uavhengig av om de er direktesendt eller forhåndsprodusert. Tekstingen sendes fra NRK og ut til forskjellige distributører som igjen sender teksten videre til sine kunder. Eksempler på distributører er Telia, Altibox, Viasat og NextGenTel med flere. Fra NRK og frem til publikum kan det oppstå problemer. Noen ganger ligger problemene hos NRK, noen ganger hos distributørene, og noen ganger i kundens dekoder eller TV.

Hvis man ikke får frem teksten, så anbefaler vi at man tar kontakt med NRKs Publikumsservice. Vi hjelper dere så godt vi kan. info@nrk.no eller på telefon 23047000.

Les også: – Gi forsvarsbygningene som en gave til Fredrikstad kommune (+)