Debatt

«Én bønn: må noen på do, bruk utedoen eller ta med papiret»

Papperhavn Velforening: Vi rydder, uansett!

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Gunn Hedberg
Styreleder, Papperhavn Velforening

Papperhavn Velforening har en årlig ryddedag i Kuvauen. Istedenfor at alle medlemmer rydder samtidig, tar vi det nå to og to, til forskjellige tider. Vi oppfordrer andre velforeninger til å gjøre det samme!

Det er lite søppel å finne i Kuvauen nå. Vi rydder jevnlig, det gjør også andre turgjengere. Samtidig har Hvaler kommune utbedret stiene både til Kuvauen og Guttormsvauen, populære utfartssteder om dagen.

Men velforeningen har en bønn til dere som nyter dagene på stranda i Kuvauen. Ikke flytt benkene ut på selve stranda når vannet er lavt. Brått blir det vind og høyvann, og benkene trives ikke ute i vannet.

Én bønn til: må noen på do, bruk utedoen eller ta med papiret. Den minst trivelige jobben vi gjør er å plukke papir oppover i skogen.

Når det er sagt, har brukerne av Kuvauen blitt utrolig flinke. Det er sjelden vi finner noe etterlatt, det meste driver inn under uvær. Så takk til dere!

Les også: Heftig og værbitt på Vesterøy

Mer fra: Debatt