Debatt

«Den lille verdensbyens nye sentrum»

Flytt «alt» til Kråkerøy, skriver Odd Løkkevik.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Odd Løkkevik
Pensjonert mekaniker

Ja, på Kråkerøy har vi Helsehuset, legevakta, ambulansestasjon, NAV, apotek, bank og eiendomsselskap - samt et stort flott stadion for 3.divisjons-klubben FFK (med nesten tomme tribuner.) Etter planen også et stort kjøpesenter etter hvert.

Det skal bygges ny videregående skole til 1,2 milliarder kroner. Nå ønskes det også å få bygget en ishall til 600 millioner kroner. (Det vil si ca. en milliard kroner innen den er ferdig)

Dette mens vi må kjøre 85 år gamle pleietrengende til Halden på grunn av plassmangel her i byen. Dertil er det ønske om å flytte biblioteket ut på øya som er uten fastforbindelse til «forstaden». Ja, som de sang på Chat Noir: «Nå skal hele rasket rives - nå skal hele rasket bort».

Hvorfor ta vare på den over 100 år gamle bygningen, som kong Haakon la ned grunnsteinen til? Området vil jo bli, etter at bygningen er revet, et flott område til en stor boligblokk i glass, jern og betong - satt opp av byens reelle ledere: «Bygg og boligspekulantene». Da helst etter at arkitektene har lånt legoklossene til sine barn og planlagt bygget med disse.

Hva med brannstasjonen midt i byens mest trafikkerte kryss? Flytt også den til Kråkerøy. Husk at der bor det ca. 17 prosent av Fredrikstads befolkning. Det tidligere Østfoldfylkes største by får da både Gamlebyen, forstaden samt sentrum på Kråkerøy. Et sentrum for Viken, Norge og den øvrige verden.

Kirkeparken? Det er jo sløsing med så mange grønne åpne plasser i byen vår. Og som det ble sagt da det ble vedtatt å bygge Stjernehallen mitt i Bratliparken: «Der vanker det bare narkotikafolk og alkoholister». Kirkeparken bør bli en flott plass for det blå «Røkketårnet».

Meninger: 
«Margrethe Kvalbein (MDG) blander de tyngste historiske institusjonelle steder og bygg vi har»
«Fredrikstad bibliotek er vernet, og som samfunn bør vi også verne om det»
«Hvorfor vil politikerne bruke 800 millioner på Arena Fredrikstad? Fordi den skal bygges på Værste?»

Mer fra: Debatt