Debatt

«Korridorsenger bør være reservert eksklusivt for enkelte «uansvarlige» politikere»

Hva politikere synser og mener betyr ikke en dritt for meg, det de kritiserer er resultatet av deres egne avgjørelser når det gjelder bevilgninger, skriver Sverre Skaarberg.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Sverre Skaarberg
bestefar (nærmere 100 enn 70 år)

I Fredriksstad Blad leser jeg «Ikke forsvarlige helsetjenester» og «Fylkesmannen med knusende rapport om Sykehuset Østfold». Det er vel politikere som vedtok å bygge et ”for lite” sykehus som burde få denne kritikken. La oss få noen partinavn og ledernavn. Jeg har hatt fornøyelsen av et opphold fra torsdag 3.til lørdag 5.oktober.

Hva politikere synser og mener betyr ikke en dritt for meg, det de kritiserer er resultatet av deres egne avgjørelser når det gjelder bevilgninger. Korridorpasienter?  Skadelig med svevestøv og eksos å ligge ute på parkeringsplassen! Politikere burde prøve seg som korridorpasient ett døgn. Det er bare tjuefire timer. Positiv opplevelse var min  erfaring etter tre timer. Alle ansatte var utstyrt med rakett i rompa og englevinger. Og overskudd av vennlighet og smil!

Meninger: «Det skal være trygt å føde i Østfold»

Jeg har bare gode minner fra mitt opphold, og spesielt to jeg ikke vil glemme.
1.Rota meg bort i ganger utenfor min geografi. Ble hanket inn av en pleier som førte meg tilbake til mitt eget D018 i 4.etg.  Pleieren sa til kona mi som ventet og begynte å bli engstelig - at det var hans skyld.  Han lo godt da jeg sa til han:  «Hvit slavehandel».  Slekta hadde muligens vært utsatt for den slags business..
2.Våknet da en stor flott kar sto ved senga og skulle ta tempen.  Han var fra samme kontingent som min «kidnapper». Da jeg spurte om foreldrene også bodde i Norge svarte han: «De har reist». Om de ikke trivdes her hos oss? «De var reist til Gud». Vakkert og uforglemmelig.

Meninger: Fjern parkeringsavgiftene ved sykehusene i Moss, Østfold og Viken

Vi klager men er «heldige» som bor i Norge. Jeg ville heller bli innkvartert i et bøttekott på Kalnes sykehus enn ligge på den «fødestuen»  jeg så i Nepal. Bøttekottet er mye mer renslig, - og det har i tillegg elektrisk lys! Ja, det er lett for meg som er frisk å harseler og fleipe. For de som er alvorlig syke er det en belastning  å bli parkert i sykeseng og alene på en travel korridor på ubestemt tid. Korridorsenger bør være reservert eksklusivt for enkelte «uansvarlige» politikere.

Tre spørsmål til politikerne:
– Ble SØF i Fredrikstad nedlagt på grunn av manglende vedlikehold?
– Når  blir sykehuset på Kalnes påbygget?
– Hvor mange leveår har sykehuset på Kalnes?

Ved neste valg bør noen strykes av lista.

Mer fra: Debatt