Debatt

«Nå er det på tide at Fredrikstad bibliotek får en heis som fungerer»

LESERBREV: Elena Kristine Tømte er oppgitt over at familien ikke kommer opp til barneavdelingen på biblioteket med rullestol og barnevogn.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Elena Kristine Tømte
Fredrikstad

For en liten stund siden opplevde jeg en hendelse på Fredrikstad Bibliotek. Det var en mandag midt på dagen at min mamma, min lillebror, min niese og jeg dro på biblioteket. Min lillebror er sju år og sitter i rullestol, og min niese er sju måneder og sitter i vogn.

Når vi kom fram til biblioteket leverte vi bøker som var lest og deretter skulle vi opp til barneavdelingen. Det sier seg selv at vi må bruke heis, for det nytter ikke å prøve trapp med verken rullestol eller vogn.

Da vi gikk bort til heisen fikk vi beskjed om at den var ute av drift, noe den har vært flere ganger. Vi får beskjed om at en ny del har blitt bestilt, men at heisen er gammel og at den ofte er ute av drift.

Les også: Byr på «skeive bøker» under Fredrikstad Pride

Biblioteket er et sted man burde ha tilgang til alle etasjene uten hindringer. Et sted som alle skal kunne ha tilgang til uansett om de er gode til beins eller ikke. Som elev på videregående skole synes jeg biblioteket er en stor ressurs, for om jeg trenger en bok til noe er det bare å se. Både noen av de ansatte og brukere på biblioteket er oppgitt over den gamle heisen. Min mening er at Fredrikstad Kommune kunne gjort noe med det, som å sette av penger for en ny og bedre heis som faktisk funker.

Debatt: «Det blir en budsjettkamp sammen med utdanning-, helse- og samferdselsektor fra Gol til Halden»

Mer fra: Debatt