Debatt

«Du tar feil, Rekve - NRK i Fredrikstad vil bestå»

Jeg har behov for å rette opp flere feil i Frode Rekve sin kommentar «Også NRK tryner i Viken», skriver Jannicke Engan, regionredaktør i NRK Øst.

Jannicke Engan, regionredaktør i NRK Øst
Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Jannicke Engan
regionredaktør, region Øst. NRK


Rekve skriver at «NRK bestemt seg for å legge ned og sentralisere nok et distriktskontor. NRK Østfold slutter å eksistere fra nyttår.»

Dette er feil.

Les Frode Rekves kommentar: «Også NRK tryner i Viken»

NRK har ikke bestemt at vi skal legge ned kontoret i Fredrikstad. Tvert imot så er vi veldig klare på at det redaksjonelle miljøet i Fredrikstad er viktig for NRK framover. Som Rekve selv skriver, så har NRK Østfold bidratt med mye godt innhold fra Østfold både til publikum i Østfold og resten av landet.

Vi skal fortsatt ha radiosendinger fra Fredrikstad, og vi skal fortsatt lage nyheter til TV og nett.

Vi skal heller ikke sentralisere de redaksjonelle miljøene. Vi ser hvor viktig NRKs tilstedeværelse og synlighet er i landet vårt. Derfor er det ingen planer om å redusere antall NRK-kontorer som følge av den nye fylkesinndelingen.

Rekve skriver at «Nå er det også slutt for NRK Østfold. Sendingene skal heretter styres fra Oslo og innholdet blir et slags «Viken rundt».»

Det er riktig at vi vil lage en regional tv-sending for Oslo og Viken fra nyttår.

Les også: Slår sammen NRK Østfold, NRK Buskerud og Østlandssendingen

Hvor sendingen skal avvikles og styres fra, er imidlertid ikke bestemt. Det blir tatt en konklusjon på det ut fra hva som er det beste for NRK sitt oppdrag.

Hvorfor regional tv-sending?

Bakgrunnen for at vi ønsker en regional tv-sending er blant annet regionreformen, som innebærer at norgeskartet ser annerledes ut, og nytt sendeskjema på NRK1 fra 1. januar 2020, hvor vår hovedsending vil være etter Dagsrevyen.

Vi ønsker å slå sammen ressursene på tvers i regionen, som består av Oslo og Viken, for å kunne lage enda bedre tv-sendinger. Målet er at sendingene skal inneholde god journalistikk som vil engasjere vårt publikum.

Så håper vi at vårt publikum, inkludert Rekve, vil like tv-sendingene våre når det kommer på tv.

Les også: NRK Østfold: – Etter nedgang kommer oppgang!