Debatt

«Vi brenner for lokalmat»

Derfor samarbeider vi med over 450 lokalmatprodusenter.

Steinar Lauritsen; ansvarlig for matskatter i Meny
Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Steinar Lauritsen
ansvarlig for matskatter i Meny

I et leserbrev i Demokraten spør Hanne Bonnevie-Svendsen i Fredrikstad Venstre hvordan du kan sikre deg å handle mat fra lokale bønder? Noe av svaret kan ligge i å legge handleturen innom Meny. [Foto: illustrasjonsfoto]

I Meny er vi opptatt av bredt utvalg, norske mattradisjoner og ivaretakelse av lokale arbeidsplasser. Derfor samarbeider vi med over 450 lokalmatprodusenter som til sammen tilbyr over 2.500 lokalmatprodukter. Vi kaller disse produktene våre matskatter. Mange av matskattene våre er produsert i Østfold, hvor både kyst og et frodig landbrukslandskap gir fantastiske produkter. Vi anbefaler flere å teste matskattene - både fordi de er unike i sin identitet og kvalitet, men også for å støtte opp om kortreist mat og de lokale bøndene.

I Meny-butikkene våre i Østfold kan du blant annet se etter følgende varer:  Grønnsaker fra Hasle Gård i Rygge, jordbær fra fire gårder i Østfold, havregrynet Den sorte havre fra Tveter gård i Våler, håndtverksøl fra Nøisom Bryggeri i Fredrikstad, Gyllensten Gourmets sterke sennep fra Sarpsborg, økologiske Vingulmark-egg fra Skjeberg, fiskeproduktene til Troll Salmon i Engelsviken, sild og potetsalater fra Olivias Hjemmelagde fra Manstad, Grønnebergsennepen fra Sarpsborg, Kjartans Honning fra Trøgstad, Ek hjemmelagde desserter og sauser fra Gjølberg gård utenfor Fredrikstad, kjøttproduktene til Brødrene Ringstad fra Rakkestad, iskrem fra Bamserudlåven ved Mysen samt Odelia rapsolje og saft, begge fra Askim frukt- og bærpresseri.

Lokalmatprodusentene i Østfold er fremoverlente. I begynnelsen av september hvert år deler vi ut et Matskattstipend, nettopp for å stimulere til økt produksjon, innovasjon og salg. I år er hele to av seks finalister fra Østfold: håndtverksølet til Nøisom Bryggeri og havregrynet til Den sorte havre. Kanskje blir det lokalmat-seier til Østfold i år!

Les også: Populært med mat uten mellomledd