Debatt

«Vil dere prioritere å bygge varmtvanns-basseng slik at vi kan ta vare på vår helse?»

Hvordan vil Fredrikstads politikere prioritere vårt gode liv - og blir det bygget varmtvannsbasseng, spør leder i Fredrikstad og omegn Revmatikerforening, Bjørg Jacobsen.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Bjørg Jacobsen
Leder Fredrikstad og omegn Revmatikerforening

Denne høsten er det kommunevalg og vi i Fredrikstad og omegn Revmatikerforening vil gjerne stille noen enkle spørsmål til byens politiske partier:

Norsk Revmatikerforbund arbeider for å bedre tilbudet til personer med muskel- og skjelettplager og revmatiske sykdommer.  Vi arbeider for å bedre behandlings- og rehabilitering for en pasientgruppe som i stor grad ikke blir frisk men «bare» må lære seg å leve med sykdommen.

LES OGSÅ: Terapitilbudet på Hjørgunn er reddet!

For å leve så friske som mulig er trening viktig, og vi opplever at den beste treningen er trening i varmtvannsbasseng.  Dette er trening som reduserer smertene og øker funksjonsnivået vårt.  De fleste av NRF’s lokallag i hele landet har i en årrekke organisert treningstilbud i varmtvann med instruktør og det ville gjerne Fredrikstad og omegn Revmatikerforening også gjerne gjøre i vår kommune, men her, «i den store lille verdensbyen» lar det seg ikke gjøre, for vi har ikke noe varmtvannsbasseng etter at Lykkeberghallen ble stengt og noen planer om et nytt anlegg har vi ikke hørt om!

Trening i varmtvann bidrar til at medlemmene våre både kan jobbe, delta i hverdagen og ha et godt familieliv.  Ved å være friskere bruker vi færre kommunale og statlige helsetjenester.  I tillegg gir det oss mulighet til å stå i arbeid og bidra til fellesskapet over skatteseddelen, så ved å gi oss muligheten til å gjennomføre den rehabiliteringen vi trenger, sparer kommunen og staten penger på sikt!

LEDER: «(U) kultur i Fredrikstad»

Det vi trenger er en kommune med politikere som ser verdien av å ha så friske innbyggere som mulig!

Vi trenger et varmtvannsbasseng slik at vi kan få gjennomført den rehabilitetstreningen vi er avhengige av for å leve et godt liv!  Tilbudet i spesialhelsetjenesten er bygget ned under forutsetning om at kommunene skulle bygge rehabilitetstilbud.

Så våre spørsmål til kommunens politiske partier er:

– Hvordan vil dere prioritere vårt gode liv?

– Vil dere prioritere å få bygget varmtvannsbasseng slik at vi får muligheten til å ta vare på vår helse?