Debatt

Debatt: 140 boliger på Bodalstranda?

Arbeiderpartiet ble villedet.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Av: Terje Svendsen

Det er fortsatt, utrolig nok, planer om å bygge 140 boliger på Bodalstranda.

Arbeiderpartiets flertall i forrige periode sørget for at planen kom inn i arealplanen med én stemmes overvekt. De ble lurt, og akkurat den tanken tror jeg mange av Arbeiderpartiets bystyrerepresentanter har tenkt i etterkant. De ble lurt og feilinformert fordi saksbehandlingen var mer enn dårlig: Kommunens planavdeling selv skriver til velforeningene i området og Naturvernforbundet Sarpsborg:  "...  så det (Bodalstranda, altså)  har ikke fått samme oppfølging/oppmerksomhet som de øvrige innspillene. Det vil si at området ikke er presentert på innspillskartet på web innsyn og det er heller ikke gjennomført befaring sammen med grunneier". Ikke så rart når vi vet Bodalstranda ble spilt inn halvannet år etter at fristen gikk ut! Derfor gikk det litt fort i svingene her.

Forvaltningslovens § 17 sier i klartekst at "Forvaltningsorganet skal påse at saken er så godt opplyst som mulig før vedtak treffes". Så man kan si at her ble Arbeiderpartiet lurt og villedet av sin egen administrasjon. Det kan ikke partiet klandres for.

Arealplanen skal nå opp til revisjon. Arealplanleggeren som fikk Bodalstranda inn i arealplanen, hadde kunnet velge tre andre utbyggingsområder på Sandbakken/Klavestadhaugen. Men som hun skrev den gang til velforeningene og Naturvernforbundet Sarpsborg: "Disse ble tatt ut fordi de var mer sårbare enn Bodalstranda".

Ikke noe område - noen gang - har vært mer sårbart å bygge ut enn akkurat Bodalstranda!

Jeg tar for gitt at Bodalstranda nå blir erstattet av et annet utbyggingsområde  på Sandbakken/Klavestadhaugen når arealplanen skal opp til revidering.

Mer fra: Debatt