Da mannen så datteren i 20-årene i førersetet, ringte han politiet

Nå er kvinnen dømt til betinget fengsel for kjøring uten førerkort, og i ruspåvirket tilstand.

Det var i november i fjor at kvinnen satte seg bak rattet med samboeren sin som passasjer, til tross for at hun hadde blitt fratatt førerkortet i 2018. Ifølge den ferske dommen fra Fredrikstad tingrett ble den ulovlige kjøreturen stoppet ved hjelp av et nært familiemedlem.

«Faren hennes så henne bak rattet idet han kjørte forbi, og tipset politiet», heter det i dommen.

Tilsto

Politiet rykket ut med blålys, og fikk stanset og anholdt kvinnen i en busslomme ved Årum. Deretter ble hun tatt med til legevakta for blodprøver og andre tester, som viste at hun hadde spor av både amfetamin og THC (virkestoffet i cannabis, journ.anm.) i blodet.

«Det får også betydning i skjerpende retning at siktede i 2019 er ilagt et forelegg for kjøring uten gyldig førerkort», står det videre i dommen.

Kvinnen forklarte i retten at hun hadde ruset seg noen dager i forkant av den aktuelle kjøreturen, og erkjente derfor å ha vært påvirket tilsvarende en promille på mer enn 0,5. Videre forklarte hun at hun på tidspunktet kjøreturen fant sted brukte rusmidler sporadisk, men at hun nå anser seg som rusfri.

Les også: Tatt med 100 gram hasj i underbuksa

10.000 i bot

På bakgrunn av kvinnens uforbeholdne tilståelse fant retten det passende å dømme henne til en betinget fengselsstraff på 24 dager, med to års prøvetid – i tråd med aktors påstand.

Hun er i tillegg dømt til å betale 10.000 kroner i bot, samt at hun må vente ett år fra kjøreturen fant sted til hun eventuelt kan få tilbake førerkortet.

Kvinnen vedtok dommen på stedet.

Les også: Kjørte i amfetaminrus – forsøkte å bite politimann i låret