Color Line og Fjord Line stanser passasjertrafikken til Danmark

Color Line og Fjord Line har stanset passasjertrafikk med ferje mellom Danmark og Norge, men det er gjort unntak .

Unntaket gjelder  personer som har samfunnskritiske oppgaver. Mandag innførte danske myndigheter restriksjoner i Nord-Jylland, og Color Line sa samme dag at de stanser passasjertrafikken til Danmark.Varetransport er unntatt det nye regelverket. Det samme er personer i samfunnskritiske funksjoner.

Ny tolkning

Det finnes også noen unntak for passasjerer som har feriehus i Danmark eller personer som returnerer til Norge, skriver Fædrelandsvennen.

– Vi tolker regelverket slik at det nå ikke er lov å ta med verken dansker eller nordmenn med ferjene våre, sier Helge Otto Mathisen, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Color Line, til avisen.

Fjord Line tillot først noen privatpassasjerer. Dette baserte seg på en tolkning som åpnet for transittpassasjerer, altså for dem som ikke har Nord-Jylland som reisemål, men som utelukkende skal benytte området til gjennomfart.

– I går morges fikk vi en ny tolkning, der det tydelig er konkretisert at det ikke er anledning for utenlandske ferger å frakte transittpassasjerer, skriver informasjonsrådgiver Flemming Hofmann Tveitan i en epost torsdag.

Samfunnskritiske funksjoner

Selv om det ikke åpnes for privatpassasjerer, gjelder også her unntaket for personer som er satt til å ivareta samfunnskritiske funksjoner, som politi, forsvar, helsepersonell og beredskapspersonell. Bookingen holdes åpen for disse, opplyser Tveitan.

Color Line mener de nye innstrammingene forbyr vanlig passasjertrafikk med ferje mellom Danmark og Norge, noe også Fjord Line nå gjør.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og alle Dagsavisens utgaver, se våre abonnementstilbud her.