Brannskadd under øvelse på Rygge flystasjon

Det Forsvaret selv omtaler som et «røyksimuleringsverktøy», skal ha gått av i hendene til en av brannmannskapene ved den militære flyplassen.

– Jeg kan bekrefte at det har vært en hendelse på Rygge flystasjon i går. Det er snakk om et røyksimuleringsverktøy som skal ha gått av tidligere enn det skulle, opplyser Major Stian Roen i Luftforsvaret torsdag.

Ifølge opplysninger Demokraten har mottatt skal røyksimuleringsverktøyet ha gått av under en øvelse for brannmannskapene ved den militære flyplassen onsdag, mens en av brannmennene holdt det.

– Etter det jeg erfarer, så stemmer dette. De opplysningene jeg har fått er at han ble sendt til Kalnes for sjekk. Det er snakk om lettere brannskader i hånda, og det går heldigvis fint med vedkommende, sier Roen om skadeomfanget.

Les også: – Ønsker å styrke aktiviteten ved Rygge (Demokraten+)

Politiet og Arbeidstilsynet koblet inn

Han forteller videre at saken nå er varslet videre både internt i Forsvaret, og til politiet og Arbeidstilsynet.

– Det er viktig å understreke at det er politiet som i første omgang undersøker denne saken videre. Arbeidstilsynet er også rutinemessig koblet inn, utdyper Roen, og henviser til politiet for ytterligere kommentarer.

Leder for etterforskningsseksjonen ved Moss politistasjont, Lill-Beate Busch-Norum, bekrefter at de har blitt varslet om saken, men kan foreløpig ikke kommentere detaljer.

Les også: Her trener norske spesialstyrker på den nedlagte flyplassen i Rygge (Demokraten+)

Skal granskes

Hvordan ulykken kunne skje, har Forsvaret foreløpig ikke fått klarhet i.

– Det må de nærmere undersøkelsene ta rede på, men det kan som sagt se ut som at dette røyksimuleringsverktøyet har gått av for tidlig, sier Roen.