Norsk arkitektur i vinden

World Architecture Festival er et årlig arrangement som kårer de beste arkitekturprosjektene blant innsendte bidrag fra hele verden.


Norsk arkitektur i vinden

Hele sju norske arkitektbedrifter er nominert til i alt 15 priser på World Architecture Festival 2018, melder Design og arkitektur Norge (DOGA). World Architecture Festival er et årlig arrangement som kårer de beste arkitekturprosjektene blant innsendte bidrag fra hele verden.

– Dette er helt uten sidestykke. Dette bekrefter den store interessen for norsk arkitektur ute i verden akkurat nå, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i DOGA.

Vinnerne vil bli kåret under festivalen som finner sted i Amsterdam fra 28.–30. november 2018. (FOTO: DOGA)

Grønt liv i rommet

Vinteren står for døra, og mange kommer til å tilbringe mye tid inne i månedene som kommer. Da er det viktig å tenke inneklima! Den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA har laget en ti-på-topp-liste over grønne planter som har gode egenskaper når det gjelder luftrensing, luftfuktighet, motstandsdyktighet, stell og vedlikehold. På toppen troner ladypalme, mens arekapalme og gummiplante også har fått plass på pallen. Videre finner vi at bambuspalme, dvergdaddelpalme, dracena, eføy, ficus, fredslilje og sverdbregne kan bidra til bedre inneluft. Og så pynter jo planter fint opp i en ellers kald og mørk årstid. (Kilde/foto: OBP)

Hjemmebakt brød

Hvorfor ikke la seg inspirere av Nikolai Meling (24), nybakt norgesmester i baking, neste gang hjemmebakst står på programmet? Hans vinnerbrød "Midgardsormen" var formet som en ring og inneholdt akevitt.

Meling - vi hadde nær sagt Baker Mel - er stavangergutt, men bosatt i Porsgrunn der han jobber i Harmoni Håndverksbakeri. Egentlig var det sjefen hans, Fredrik Lønne, som skulle delta i NM, men han måtte trekke seg etter en skade. Da stilte Nikolai Meling opp, etter to ukers maratontrening rett før norgesmesterskapet. Meling har gått i lære både hos Morten Schakenda i Bakeriet i Lom og hos den svenske verdensmesteren i baking, Håkan Johansson. (Kilde: Baker- og Konditorbransjens Landsforening)