Kronene har stoppet å rulle

«Folkets spiller»-aksjonen går trått for FBK, som fortsatt har et håp om å forsterke troppen med Frankrike-proff Anette Hansen.

– Vi har fått lite respons i det siste, og må på offensiven igjen nå hvis vi skal lykkes med å hente hjem Anette, sier styremedlem Bjørn Hansen i FBK.

LES OGSÅ: Starter kronerulling for å hente hjem FBK-yndling

Så langt har kronerullingen, medregnet fjorårets aksjon, sanket rundt 80.000 kroner, mens håndballklubben mener å trenge nærmere 150.000 for å kunne sikre seg den tidligere publikumsyndlingen i rød drakt.

Førstevalget

Rolvsøy-jenta Anette Helene Hansen (26) uttalte til Demokraten for en drøy måned siden at gamleklubben i hjembyen er førstevalget hennes når hun etter sesongen ønsker å vende nesa hjemover fra profflivet i klubben Bourg de Peage – hennes andre i Frankrike. Hun forlot FBK til fordel for Halden etter nedrykket i 2015.

– Jeg ønsker å spille for FBK, som jeg synes har levert mange gode prestasjoner denne sesongen. Laget har mange spillere som bidrar, sa Hansen, som har vært i kontakt også med andre norske klubber.

– Jeg savner mer nærhet til familie og venner, og da passer det godt at klubben min hjemme matcher ambisjonene jeg fortsatt har som håndballspiller, uttalte hun videre.

Men overgangen kan ryke, for FBK er helt avhengig av eksterne midler for å kunne supplere dagens stall.

Frir til næringslivet

– Jeg har dialog med noen bedrifter som jeg nå venter på svar fra, så håpet er der ennå. Så må vi vurdere om vi skal gjøre et stunt i forbindelse med gratiskampen hjemme mot Larvik 31. mars, sier Bjørn Hansen.

LES OGSÅ: FBK 60.000 kroner nærmere målet

Han oppfordrer det lokale næringslivet til å smi mens jernet er varmt.

– Anette er en profilert og lokal spiller på høyt nivå, som er god å få inn om vi skal kunne fortsette den fantastiske sportslige reisen vi har begynt på. Vi trenger både toppene og bredden i stallen, og kan med Anette inn få et veldig godt lag også neste år. Men vi trenger hjelp hvis det er ønskelig med et håndballag på toppnivå her i byen, sier han.