Bare medaljer som gjelder for Høie og Bullen

Othelie Høie (16) er favoritt i Europas største brytestevne og Grace Bullen (22) går for sin fjerde EM-medalje. Forberedelsene tok de sammen på Mineberget.

Av Helge Bovim og Tommy Skauen

Stortalentet og giganten trente knallhardt sammen med trener Gheorghe Costin i BK Atlas-lokalene, da Demokraten gjestet matta denne uka. Dagen før kom Bullen hjem fra Paris, hvor hun hadde trent i 14 dager med flere av Europas beste fristilsbrytere.

Målet er gull

Søndag er Høie, med brytelegenden Gudrun Høie til mor, favoritt i storstevnet Tallinn Open i Estland – brytingens svar på Norway Cup i fotball. Mens Bullen bryter EM i den rumenske hovedstaden neste uke.

– Det blir nok utrolig tøft igjen. Jeg er nok en av EM-favorittene, selv om en rekke land kan kjempe om pallen.

– Og målet ditt, da?

– Det er selvfølgelig å ta mitt andre EM-gull som senior, svarer Bullen, som likevel holder VM i Kasakhstan i september høyere, for der vil en femteplass sikre OL-deltakelse neste år.

Bullen er fra før europamestermester i juniorklassen i 2015, sølvmedaljør i Senior-EM i 2016 og europamester i 2017. I fjor ble det en skuffende sjuendeplass.

– Nesten som et EM eller VM

Men først er det duket for en tredje medalje til Othelie Høie i Tallinn, hvor det er påmeldt 2.500 ungdoms- og juniordeltakere fra 20 nasjoner. De skal gå til sammen over 3.000 kamper på 20 matter. Høie debuterte her som 12-åring med femteplass i 2015 og fulgte opp med sølv i 2016 og gull i 2017.

– Jeg gleder meg til å komme tilbake til Tallinn, som vel er blitt enda større og tøffere enn sist. Størrelsen gjør at det føles nesten som et EM eller VM, sier Høie, som også er blitt større og tøffere.

Hun tapte i fjor bronsefinalene i både EM og VM for ungdom. En medaljemiss i Estland vil komme som en overraskelse. Også i EM i Italia om drøyt to måneder skal hun kunne kjempe om edelt metall.