Arrangement-krasj gir overnattingstrykk i Fredrikstad

Oase 2019 arrangeres samme helg som The Tall Ships Races. Nå er hotellene fulle.

– Det hadde vært bedre om de la arrangementene til forskjellige tider, sukker hotelleier Sheri Vågøy på Victoria hotell. Byens hoteller er helt fullbooket neste helg i forbindelse med arrangementene The Tall Ships' Races og det kristne arrangementet Oase 2019.

LES OGSÅ: TSR-lederen Ingar Guttormsen: Musikeren som setter sjøbein

Alle får ikke plass

Daglig ringer folk som ønsker overnatting.

– Men alle får ikke plass dessverre. Det er trist å avvise folk hver dag, sier Vågøy.

– Men det blir nok bra, bare været blir fint, avslutter hun.

Den norsk-lutherske bevegelsen Oase har arrangert sommerstevner siden 1980. Samlingene trekker mellom 2000 og 5000 mennesker.

The Tall Ships' Races er forventet å trekke flere titalls tusen. Sist skutene var i Fredrikstad i 2014, spriket anslagene for besøkstallene fra omkring 80.000 til rundt 30.000 (ekstern lenke).

VEL MØTT: Selv om tallene på antall besøkende på Tall Ships Races i 2014 spriker, er det ingen tvil om at det var populært. Her sier folket farvel til Kruzenshtern.
Foto: Erik Wiggo Larsen

VEL MØTT: Selv om tallene på antall besøkende på Tall Ships Races i 2014 spriker, er det ingen tvil om at det var populært. Her sier folket farvel til Kruzenshtern.Foto: Erik Wiggo Larsen

Prøv hytte eller privatleie

Også Gamlebyen hotell er fullbooket neste helg.

– Fra torsdag til søndag er det helt fullt, sier resepsjonist Therese Eriksen.

– Hvilke råd gir dere til folk som står uten overnatting?

– Vi anbefaler dem å ta kontakt med Kongsten motell og camping for å høre om ledige hytter. Ellers må de kanskje ta med seg telt, det er lettere å få teltplass. Det går også an å benytte tjenesten AirBnB, sier hun.

Maya Nielsen ved Visit Fredrikstad og Hvaler kan bekrefte at byens hoteller nå er fullbooket.

– Alt er fullt, sier hun.

LES OGSÅ: Moddi kommer til The Tall Ships Races i Fredrikstad

Ingen regatta i Fredrikstad

Årets Tall Ships Race starter i Ålborg. Første etappe av regattaen går fra den danske byen 6. juli, og beregnet ankomst i Fredrikstad er 11. juli. I Fredrikstad blir medseilere og skipene frem til 14. juli. Her venter opplevelser for både seilere og besøkende.

Neste etappe starter i Fredrikstad 14. juli, og er en såkalt «Cruise in Company», altså ikke en regatta. I Bergen anløper skipene rundt 21. juli. Tredje etappe, nok en regatta, går fra Bergen 24. juli og estimert ankomst er i Aarhus i Danmark 1. august.

LES OGSÅ:

Fikk bot etter varelessing til butikken sin (Demokraten+)

Bjørketrær skaper nabokonflikt i Bydalen

Småpartiene engstelige for for planene på Gudebergjordet