Alan Walker headliner Idyll 2020

– Det er helt ellevilt å få enda en av verdens største artister til Fredrikstad, sier pressesjef Stian Berntsen.

Alan Walker er booket inn som headliner på Idyllfestivalen 2020. Idyll har tidligere annonsert artister som KYGO, Zara Larsson og Isah & Dutty Dior. Det skriver festivalledelsen i en pressemelding onsdag.

– Det er utrolig kult å se at norske artister, som Alan Walker, klarer å komme så langt. Så nå er det bare å glede seg til Alan Walker står på Hovedscenen til sommeren», sier Stian Berntsen.

LES OGSÅ: Idyll vurderer å flytte fra Fredrikstad (Demokraten+)

Julie Bergan og en for anledningen umaskert Alan Walker hilser på dronning Sonja og kong Harald under et eksportframstøt i Beijing. Sangene til Walker skal være strømmet over tre milliarder ganger i Kina.
Foto: Heiko Junge/NTB scanpix

Artistene Alan Walker og Julie Bergan hilser på dronning Sonja og kong Harald før de skal underholde kongeparet og flere hundre gjester under vennskapskvelden på Phoenix i Beijing i oktober 2018. Foto: Heiko Junge

Svimlende tall

Monsterhitten til Alan Walker, «Faded» fra 2015, har ufattelige 2,6 milliarder avspillinger på YouTube og 1,1 milliard på Spotify. Han imponerer med over 500 headliner- og festivalkonserter, inkludert Coachella, Tomorrowland, Ultra Music Festival, Lollapalooza og flere.

I tillegg har han samarbeidet med globale superstjerner som Justin Bieber, Rihanna og Idyll–aktuelle KYGO.

Kommentar: «Idyll startet i Fredrikstad fordi vi vil ha den her»

– Ellevilt

– Det er helt ellevilt å få enda en av verdens største artister til Fredrikstad. Med Alan Walker som headliner blir festivalen garantert ellevill, sier Stian Berntsen.

Alan Walker fulgte opp suksessen med «Faded», med singlene «Sing Me To Sleep» og «Alone», som begge har oppnådd ufattelige tall på Spotify og YouTube.

Låta låta «Tired» fikk nok en førsteplass på US Dance Radio, og innimellom har det gått slag i salg med remixer for artister som Sia, XCX, Bruno Mars, Julia Michaels og Miley Cyrus. Han har solgt ut arenaer over hele verden på egne turnéer.

Les også: Kommunen svarer Idyll: – Veldig fint at Idyll-festivalen ser viktigheten av bærekraft og miljø

Norges beste lineup?

Fra før er det sluppet flere store navn til årets festival, som har et mål om å bli Norges største.

På listen over navn som kommer til Idyll–festivalens femårsjubileum er KYGO, Zara Larsson, CC Cowboys, Emma Steinbakken, Postgirobygget, Isah & Dutty Dior, Kamelen, Klovner I Kamp og Turbonegro.

LES OGSÅ: Den største bookingen i både Idyll og Østfolds historie