Advokat Holden vil forsvare Tom Hagen, som benekter enhver befatning med konas forsvinning

Drapssiktede Tom Hagen nekter for å ha noe å gjøre med kona Anne-Elisabeth Hagens forsvinning, som nå etterforskes som et drap. Det opplyser hans advokat, Fredrikstad-mannen Svein Holden.

– Han fastholder med styrke at han ikke har noe med dette å gjøre, sa Svein Holden til pressen etter at han hadde hatt et kort møte med Tom Hagen tirsdag ettermiddag.

Møtet fant sted etter at Hagen selv hadde ytret ønske om Holden som forsvarer. Holden har til nå vært engasjert som Hagens og resten av familiens bistandsadvokat i den høyprofilerte Lørenskog-saken.

Ektemannen siktet

Tom Hagen ble tirsdag morgen pågrepet, siktet for drap eller medvirkning til drap på sin kone Anne-Elisabeth Hagen (68). Hun forsvant fra familiens bolig i Lørenskog 31. oktober 2018 og er fremdeles ikke funnet.

Holden ankom politihuset i Lillestrøm rundt klokken 13.15 tirsdag ettermiddag for å møte Hagen. Godt over en time senere kom han ut.

– Det er klart Hagen er preget av situasjonen. Det er det ingen tvil om. Han synes jo det er svært vanskelig å bli anklaget for noe han fastholder at han ikke har noe med, sier Holden.

Ønsker å samarbeide

Advokaten opplyser samtidig at Hagen skal i avhør senere tirsdag.

– Hagen ønsker å svare på de spørsmålene politiet måtte ha, sier Holden, som opplyser at han ble varslet av politiet rett etter pågripelsen i morges.

Hagen har ønsket at Holden nå blir hans forsvarer, og Holden sier at han har vurdert den advokatetiske siden av det å skifte rolle og kommet til at det ikke er noe i veien for det.

– Det er en vurdering jeg allerede har tatt i fellesskap sammen med flere av mine kollegaer, sier Holden.

(©NTB)