Demokraten

Kolbjørn (31) tar over for Lino (60)

Onsdag ble Kolbjørn Westberg valgt som ny leder av Fredrikstad KrF.

I slutten av januar ble KrF-leder Lino Lubiana innsatt som sogneprest i Hafslund kirke. Han varslet samtidig endring i prosentstørrelsen som frikjøpt politiker i Fredrikstad, og at det var på tide å slippe til yngre krefter i partiet.

Fredrikstad KrFs nye leder, Kolbjørn Westberg, er opprinnelig fra Hvaler. I tillegg som partiets 2. vara til bystyret, har han fast plass i Kultur- og miljøutvalget og er leder av menighetsrådet i Metodistkirken Fredrikstad.

Fra arbeidsplassen som assisterende butikksjef i en elektronikkforretning i Moss, forteller Westberg til Dagsavisen Demokraten at han også jobber deltid som personlig BPA-assistent og bidrar innimellom på Hvalers fritidsklubb.

– Akkurat nå går mesteparten av fritiden med til å klargjøre vinterferiens LAN-party på Hvaler, LANmine. Når det gjelder politiske saker jeg brenner mest for er det uten tvil barn, unge, miljø og skolepolitikk. Og dessverre, nå presset på helsetjenestene for unge, sier den nyvalgte KrF-lederen Kolbjørn Westberg i en kort kommentar.

Kamilla Synnøve Pletten Aasgard fortsetter som nestleder i Fredrikstad KrF, hvor styret ellers består av Simon Lindau Jørgensen, Øistein Lie, Ole Eriksen, Anne Kari Helseth Solberg og Lino Lubiana.

Varamedlemmer er Per Lebesby, Flemming Melby og Robert Stubberud.


Nyeste fra Dagsavisen.no: