Demokraten

Amcar-klubben igjen tilbake på Kongsten

De har mekket og skrudd hver for seg siden nedstengningen 12. mars i fjor, entusiastene i den lokale amcar-klubben. Søndag får de endelig vist fram sine doninger igjen foran Kongsten Fort.

– Det har for oss, som for alle andre som driver i foreningslivet, vært merkelige tider. Forferdelig trist for å si som sant er. At vi endelig kan lage et nytt biltreff – det første på faktisk to år – kjennes derfor som en lettelse, bedyrer Amcar Fredrikstads leder Terje Bjerklund.

– Kom, bli med!

Inntil 800 mennesker kan ifølge Bjerklund og amcarklubben møtes til utendørs mønstring uten å bryte myndighetenes koronaregler.

– Vi håper det kommer innpå 800 bileiere og publikummere. Vi regner med at folk, også de som driver med biler, savner å komme sammen, antar Bjerklund mens han betrakter et knippe skinnende amerikanere fra 60- og 70-tallet foran foreningslokalet på Torp.

Men du trenger ikke eie en amerikansk bil for å delta på søndagens Right On-treff, presiserer talsmannen:

– Vi sier kom og bli med til enhver som har bil som hobby. Ethvert kjøretøy som er utenfor A4-kategorien er velkommen. Det kan være alt fra en gammel Ford Taunus til en traktor av den originale sorten. Bare det er motor i kjøretøyet blir vi fornøyde! smiler Bjerklund lurt.

En brukt kioskvogn shines opp. Og vipps så kan Amcar-klubben selge pølser, is og brus under tak. Walter Sund og Svein Jensen legger på det siste malingsstrøket.

I samarbeid med Ronnie Krabberød

Amcar-klubbens erfaring med å arrangere treff for bilinteresserte strekker seg helt tilbake til 1980-tallet. Men etter 25 årlige arrangementer med kun amerikanske biler på mønstringene i, eller utenfor, Kongstenhallen – utvidet karene horisonten for noen år tilbake.

– Vi har de senere åra hatt et nært samarbeide med Fredrikstad-karen Ronnie Krabberød som jo er en profilert utgiver av bilbladet Right On. Ronnie er med på å arrangere biltreff rundt om i hele Norge, hvor ikke bare amerikanske biler er tema. En spesiell europeisk bil er som sagt derfor like velkommen til å fylle utstillingen som en spesiell amerikaner, forklarer Bjerklund.

– En ny masseprodusert elbil – hva med en slik?

– Hehehe, der går grensa! ler amcarklubbens leder hjertelig.




Mer fra Dagsavisen