Demokraten

Hytteprisene har steget 12,6 prosent hittil i år

Tall fra Eiendom Norge viser at prisene på fritidseiendommer har steget med 12,6 prosent i første halvår 2021.

Den typiske fritidsboligen i Norge koster nå 2.888.516 kroner, viser statistikken fra Eiendom Norge i samarbeid med Eiendomsverdi AS og Finn Eiendom.

– Den kraftige oppgangen i priser og volum i hyttemarkedet i 2020 overgikk alt hva vi har sett tidligere, og denne utviklingen har fortsatt i 2021, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

For sjøhytter steg prisene med 6,4 prosent, mens for fjellhytter og innenlandshytter steg prisene med henholdsvis 16,5 og 12,5 prosent.

I første halvår 2021 ble det solgt 3.886 hytter i Norge, noe som er en oppgang på 27,1 prosent sammenlignet med første halvår 2020.

– Vår vurdering er at koronapandemien har gitt endret etterspørsel både i boligmarkedet og fritidsboligmarkedet. Fleksibelt arbeidssted for mange og økt bruk av hjemme- og hyttekontor har gjort eget hjem og hytte viktigere, sier Lauridsen.

Han forventer en fortsatt vekst i hyttemarkedet framover, til tross for lemping av smitteverntiltakene og muligheter for å reise ut av landet.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen