Nyheter

Vogntogsjåfør fikk 15.000 i bot for våpensmugling

Lasten i det polske vogntoget var i og for seg fullt lovlig, men i førerhytta gjorde tollerne to funn som fattet både deres og politiets interesse.

Litt før klokka 8 på morgenen tirsdag ble et polsk vogntog stanset av Svinesund-tollerne etter å ha vært inne til ekspedisjon ved rød sone.

– Det ble foretatt en nærmere kontroll av hva sjåføren hadde med seg i semitraileren, og den legale lasten som var ekspedert virket kurant, innleder seksjonssjef Per Kristian Grandahl ved Svinesund tollsted overfor Dagsavisen Demokraten.

Kamuflert som lommelykt

Da tollerne bestemte seg for å se nærmere på førerhytta i trekkvogna åpenbarte det seg imidlertid flere ting som ikke var fullt så lovlig.

– Den ene av inspektørene våre fant først et elektrosjokkvåpen i midtkonsollen. Dette så ut som en lommelykt, noe som ikke er helt uvanlig for denne typen våpen, utdyper Grandahl.

Videre undersøkelser avdekket også at den polske vogntogsjåføren hadde med seg en fjærbelastet springkniv med et 15 centimeter langt knivblad.

– Beskyttelse

– Både kniven og elektrosjokkvåpenet blir ansett som voldsprodukter som er ulovlige å ha med seg inn i Norge, og de ble derfor beslaglagt fastslår Grandahl.

Mannen fikk med seg en bot på 15.000 kroner fra politiet, som han vedtok på stedet før han fikk lov til å kjøre videre med lasten sin.

– Han vedkjente seg eierskap til våpnene, men sa ikke noe mer om hva han skulle med dem. Ofte når vi gjør denne typen beslag, sier sjåførene at de har dem for å beskytte seg selv.