WikiLeaks og NSA-gate som vestlig mytebygging

Midt i opplagskrisen og overgangen fra de gamle kontrollerte mediene til de friere digitale, leker man «fri og uavhengig presse»-leken i et desperat forsøk på å gjenvinne lesernes tillit.

5 kriterier ifølge Webster Tarpley for å avsløre kontrollerte falske profeter:

1. The limited hangout leaker is an immediate media celebrity. Immediate darling of the controlled corporate media.

2. The «Great Secrets» that are dumped are nothing new. We know it all already.

3. We don’t learn anything — zero, nada — about the main covert operations of the age. JFK, 9/11, Arab Spring etc.

4. The Damascus Road conversion. From warmonger to peace angel. From totalitarian to civil libertarian.

5. Prepares future covert operations.

There’s a difference between those who pose a threat to the system, and those who pose *AS* a threat to the system.

Tarpley nevner Ellsberg, Assange og Snowden som eksempler på slike falske profeter, som lekker kontrollerte lekkasjer.

Snowdens dump er en kontrollert limited hangout: Ingenting av det som kommer ut er egentlig ukjent, og ingenting er skadelig for the usual suspects; USA, UK, Israel. Ingen presidenter må gå av, men Guardian etc får vasket sitt blodige image i noen uker der de leker helter.

Det er et komplisert sjakkspill og en kompleks arena. Man kan også se det som amerikanernes kalibrering av de sosiale mediene som militære våpen. Ved å høste erfaring med slike medier i Midtøsten, kan de forberede sine mottrekk ved det kommende opprøret i Amerika selv.

Hvis du tar påstanden om kontrollerte lekkasjer innover deg, og reflekterer over hva dette innebærer, så er det nærmest en selvfølge at den skuespillende staten vil søke å stanse denne falske varsleren, og at ytterliggående politikere vil kreve hans eksekusjon, etc. Og ser du på tilfellet Assange, er det allerede blitt tydelig at de har lagt opp til en langtrukken såpeopera, med vakre «Bond-piker» som ikke egentlig ville anklage ham for voldtekt, men veldig gjerne ville ha oppmerksomhet i avisene om at de hadde ligget med denne helten deres, etc etc.

Assange bodde lenge på et gods i utkanten av London. Prøver du å fortelle meg at det er umulig for MI5/MI6/CIA å hente Assange ut fra dette godset, og at Pentagon må vente på rettssaken i Sverige før de kan få kloa i denne falske folkefienden? Det blir jo temmelig absurd, det hele.

Det er fullt på det rene at overvåkernes penetrering er langt mer omfattende og totalitær idag, enn i «1984» der du måtte sitte foran fjernsynsskjermen for å bli overvåket. Nå har vi mobile dingser med oss overalt, som vet hvor vi er og hvem vi prater med.

PRISM-skandalen omfatter så vidt jeg vet massiv overvåkning siden 2006. At det minst har forekommet siden 2001 er helt på det rene (USA PATRIOT act). Echelon går i tillegg helt tilbake til tidlig 1960-tall, ifølge Europaparlamentet og Wikipedia.

En fabelaktig bok om CIA heter «Killing Hope», og det er det dette handler om. Ingen skal få lov til å håpe på noe ekte, bare til å sette sin lit til falske profeter som Assange og Snowden.

Alle som lekker noe til WikiLeaks, lekker det rett inn i løvens hule (Pentagon). De har ingen garanti for publisering (av ekte sensasjonell info), men full garanti for pågripelse. Dette er ganske alvorlig, og burde ettergås mye mer av statsskeptiske miljøer, for å hindre at bra folk blir arrestert.

Assange, Snowden etc blir enslags kristusfigurer som vi alle skal knytte vårt håp til. Et håp som er fåfengt om det er fake. De blir en sovepute, og folk som kanskje ellers ville gjort (mye mer) motstand, blir sittende og vente på de store avsløringene av dette og hint. Som selvsagt ikke kommer gjennom disse kontrollerte kanalene.

Eller «The One», for å bruke en Matrix-analogi. Er Snowden The One? Neppe. Er jeg blasfemisk når jeg sier dette? Probably.

Vi skal liksom narres til å tenke at aviser over hele verden vil løfte frem oss og våre avsløringer dersom vi våger oss frempå med slike, og til å tenke at aviser i Vesten er frie og jevnt over godartede greier, som aaaaldri ville finne på å tåkelegge eller blokkere viktig info. Vel, vi som har vært i krigen vet med 100% sikkerhet at dette er rent sludder. Ingen av oss blir noensinne løftet frem på lignende vis. Vi kjører aldri limousine og det venter aldri noen privatjet på oss når vi er i knipe!