Når du er så god som Neymar, ser det enormt dustete ut med gigantiske fantomsmerter hver eneste kamp. FOTO: NTB SCANPIX

VMs ekleste spiller

Det er rett og slett umulig å like Neymar.

Neymar er VMs ekleste spiller. Ja, han stiller i en egen liga der. Ingen kaster seg, simulerer smerter og filmer så mye som Neymar. Når du er så god som han, ser det enormt dustete ut med gigantiske fantomsmerter hver eneste kamp. En liten touch, vips så ligger fyren der med et usynlig åpent brudd. En fyr med den sveisen og alle de tatoveringene ligger allerede godt i minus på sjarmskalaen. Da blir det hundre ganger verre med all filmingen og rullene han presterer ute på banen.

Jo flere tatoveringer og jo høyere hår, jo mindre goodwill har du å gå på fra fansen. Når Neymar skaper seg og later om at han har vondt er det ikke bare dustete, usportslig og irriterende, det går ut over fotballen som helhet. Han gjør hele sporten til latter. Det er så flaut at det er vi som skal grine, ikke Neymar. Neymar fikk jo selv smake sin egen medisin da han ødela ryggen i forrige VM. Det kan ikke ha vært mange som virkelig trodde at han var skadet i det hele tatt, der han lå og vred seg på plenen. Det hjelper heller ikke at han ustanselig filmer seg til frispark uten at noen feller fyren i det hele tatt. At han ikke selv ser at det er flaut er en gåte. Vi ser det i hvert fall på storskjerm gang på gang.

Neymar er en superstjerne og noen vil sågar kalle fyren et forbilde. Det mener jeg er å dra den litt langt og er ganske så urettferdig mot Neymar. Han er et forbilde, for noen, bare fordi han er god til å sparke fotball, ikke fordi han framstår som en real type.

Det er kun en fyr som kan nærme seg Neymar når det kommer til VMs ekleste og det er Suarez. Han lider av de samme fantomsmertene som Neymar, men har ikke like høyt hår og heller ikke like mange tattiser. Det er vanskelig å like Suarez, men det er plent umulig å like Neymar. Måtte de begge ryke ut av VM ASAP.