Vi trenger mer enn ord Listhaug; - vi trenger handling!

Trump ser ut til å velge klimaskeptiker Myron Embell som klimaminister, og Sarah "Drill baby, Drill" Palin kan få ansvar for naturressursene i USA. De hårreisende uttalelsene til Trump gjør også Listhaug bekymret. Nå sier hun på Facebook at retorikk har konsekvenser. Det er nye takter fra ministeren, men vi kan ikke prate bort problemene.

Når USA stenger sine grensene, så må vi åpne våre mer. Når USA slipper ut mer Co2, så må vi bli mer klimavennlige. Det er mye opp til Regjeringen og støttepartiene, og det løser seg ikke med å klappe barna på hodet og si at alt går bra. For uavhengig av hva USA gjør, så vil familien på flukt trenge en trygg havn å komme til. Uansett hva USA gjør, så vil Co2-utslippene i atmosfæren påvirke oss alle.

Når USA får en president som ikke tror på klimaendringer og vil isolere USA fra verden, så er det viktigere enn noen gang at vi gjør alt som står i vår makt. Og i Norge har vi mulighetene! Vi eier 1 % av alle verdens aksjer og har en unormalt god velferdsstat. Vi er gode på teknologi og vi har kompetanse som kan brukes til noe bedre for verden. De kloke hodene og teknologien må brukes på noe annet enn våpen- og oljeproduksjon.

Vi kan gå foran, vi kan fange Co2, og vi kan skape et samfunn som bidrar til en verden i økologisk balanse der solidaritet med mennesker, dyr og kommende generasjoner står i sentrum.

Kampen mot global oppvarming og å hjelpe skjebner på flukt trenger ikke ord, men handling! Vårt handlingsrom blir stadig mindre, og vil gjøre langt flere bekymra om ikke noe nå gjøres; - For kommer ikke handling først, vil ordskiftet også tilspisse seg.