Vi er alle på samme lag?

Det er ikke her snakk om at noen skal ha monopol på definisjoner.

I mitt innlegg i Dagsavisen 7. mars etterlyser jeg forståelse og aksept i lhbt-miljøet for at noen faktisk vil sette seg selv i bås. Agnes Klem fremsetter i sitt svarinnlegg i Dagsavisen 12. mars påstand om at jeg prøver å trekke båsene nedover hodene på noen.

Kjære Agnes - jeg vil bare forsikre deg om at det er det stikk motsatte jeg faktisk er ute etter. Det å definere sin seksualitet og følelsesmessige tiltrekning er en personlig sak. Jeg har ikke tenkt å predike og misjonere for at alle jenter som liker jenter skal være lesbiske. Men det må fortsatt være åpent for at mennesker i lhbt-befolkningen faktisk vil definere seg som lesbisk eller homo. Per idag er det etter mitt syn dessverre ikke slik.

Det er ikke her snakk om at noen skal ha monopol på definisjoner. Kjernen er det faktum at skeiv teori, skeive begreper og det totalt udefinerte etter min mening har tatt mye av fokuset bort fra det viktige rettighets- og likeverdsarbeidet som bedrives av for eksempel LLH og Skeiv Ungdom. I tillegg mener jeg at begrepet skeiv bidrar til å usynliggjøre lhbt-personer som gruppe. Men det blir en helt annen debatt.

Jeg vil forbeholde meg retten til å bruke den traurige og gode gamle betegnelsen lesbisk, på tross av at jeg verken har piggsveis, flanellskjorte, traktor, gummistøvler eller saggebukse. Også håper jeg at vi alle i lhbt-miljøet stopper opp i noen sekunder og tenker litt over hvordan vi omtaler hverandre utad og innad. Vi er alle på samme lag.