Det blir ny seier for «Heimebane» og John Carew og Ane Dahl Torp søndag kveld. FOTO: TORE MEEK/NTB SCANPIX

Varg vinner

Nei, det er verken Rosenborg, Brann eller Vålerenga som er vårens mest sette norske fotballag. Det er Varg IL, denne fiksjonen fra Ulsteinvik (!) som er blitt en snakkis også utenfor fotballmiljøene.

Søndag er det siste episode av sesong 1 og det store spørsmålet er hva som skjer videre med trener Helena Mikkelsen (Ane Dahl Torp). Får hun, som varslet, sparken da det «bare» ble 1-1 mot Rosenborg, selv om Varg feilaktig fikk annullert sitt seiersmål som selvfølgelig Michael Ellingsen (John Carew) scoret?

Investoren vil ha henne bort, for avtalen var klar. Men sportssjefen sliter. Lagets mest attraktive spiller jaktes av Vålerenga. Men han har nok med sitt. Både med faren og mentale utfordringer.

Det fascinerende med serien er at alle som har vært innom fotballen, kjenner seg igjen i de små og store problemene som oppstår. Og folket utenfor får et realistisk bilde om hvilke utslag sunn og usunn fotballgalskap gir. Om lidenskap og følelser.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

For virkelighetens verden er ikke langt unna. Denne ukas treneroppsigelse i Sandefjord kunne vært klippet inn i serien. Supportergruppa har fått munnkurv av klubben (ikke i tv-serien, men i virkelighetens Sandefjord). Investorene sitter på bakrommet og planlegger neste trekk.

Samtidig spilles den ekte norske fotballen for et minkende publikumstall. Til og med serieleder Brann sliter med å fylle en stadion der den ene langsiden er borte på grunn av anleggsarbeider. I Oslo sliter Vålerenga med å nå måltallet på 10.000 pr. kamp. Bare Lerkendal holder noenlunde stand.

Men Varg IL samler folket. Søndag går siste episode samtidig med Strømsgodset - Rosenborg i Eliteserien. Det blir ny seier for «Heimebane» og John Carew og Ane Dahl Torp.

Og det ekte Varg? De spiller i 5. divisjon i Vesterålen og sesongen har ennå ikke begynt.

Les også: Wembley er til salgs. Hva er så en folkesjel verdt i disse dager?