SV struper mangfoldet for eldre i Oslo

Jeg vil ha et Oslo med mangfold innen eldreomsorgen, med valgfrihet hele livet, og med troen på enkeltmennesker som er glade i de eldre, og som bryr seg av hele sitt hjerte.

Oslo SV vil gjøre hele 11 private sykehjem kommunale, sier ordfører for Oslo SV, Marianne Borgen til Dagsavisen 3. mars. Det betyr 11 sykehjem hvor de ansatte mest sannsynlig vil miste jobbene sine, slik som de gjør på Lambertsenterhjemmet, som også legges ned i disse dager. Det vil si at f.eks. så mister Unicare som har laget det prisberømte Manglerudhjemmet, sitt sykehjem Hovseterhjemmet, hvor hele 55 eldre ønsket seg til i 2018, ifølge byrådens egen oversikt over «ønskelistene» på sykehjemmene i Oslo. Altså et meget godt fungerende sykehjem, slik som Unicare er kjent for. De har fornøyde ansatte, pårørende, og eldre. Mye av overskuddet deres gikk inn igjen i f. eks driften på Manglerudhjemmet, til å lage butikk, spa, pub og annen hygge for de eldre, og gikk ikke til noen skatteparadis som Borgen trekker frem. Jeg hører ofte at venstresiden trekker frem «skatteparadis», men hvilke sykehjem i Oslo som sender penger dit virker heller særdeles uklart.

Det er riktig at over 80 % av de som jobber innenfor helse- og sosialsektoren er kvinner, det var også to flotte kvinner som i sin tid startet det private selskapet PrimaOmsorg, av idealistiske, varme og gode grunner. Jeg heier på slike tøffe damer, og vil ha flere av dem. I sin tid så ville ikke SV heller ha ideelle aktører som skulle drive sykehjem eller barnehager, som f. eks Frelsesarmeen, Kirkens bymisjon, men har i nyere tid snudd. Det viser hvor feil SV tar innen dette området. Borgen vil også ha «trygge» overtagelser av de kommersielle sykehjemmene, men det er ingen trygg overtagelse, og løfter om sikre jobber andre plasser i kommunen for de ansatte på Lambertseterhjemmet. Dette er i høy grad kvinner som har jobbet i titalls år på hjemmet, og hvor nå enkelte tenker på å førtidspensjonere seg. Jeg vil ha et Oslo med mangfold innen eldreomsorgen, med valgfrihet hele livet, og med troen på enkeltmennesker som er glade i de eldre, og som bryr seg av hele sitt hjerte.