Snøfall

Kuppgeneral Winter møter motstand

SNØFALL/RØYKING I SKOLEGÅRDEN

Det nærmer seg julekvelden og det går for seg i Snøfall der kuppgeneral Winter omsider møter motstand. Aslak og Ishaan har oppretta fristat og Hjerterud bryter bolleforbudet (her har Winter faktisk et ørlite poeng - ta deg ei bolle både tidlig og seint så kan det fort ende
med diabetes 2). 

- Er det riktig å bryte regler? spør Selma. - Noen ganger må du bare bryte regler for å gjøre det som er riktig, svarer Hjerterud.
Vi har ikke spurt, men det skulle ikke forundre oss om det er pappa Klaus i Hagerupfamilien som har fletta inn den replikkvekslinga, gamle AKP'ern.

Uten sammenligning forøvrig, snøfall og regler fikk oss til å tenke på gymnasdagene i Bø i Telemark for femogførti år siden. Det var mange regler i Bø. Røyking forbudt i skolegården for eksempel. Så i frikvarterene sto vi rett utafor skoleporten alle sammen. Men det ble vinter i Bø også, gjett om det ble.
Vi som ble igjen på internatet i vinterferien hadde god tid til å base i all snøen. Vi som ikke sikta oss inn mot skilandslaget lagde snøhule. Midt i skolegården.
Der var det en liten grønn plen og dit ble all snøen måkt så det ble som en lokal fjellheim på den store åpne flata.

Den hulen ble fast oppholdssted i frikvarterene også etter vinterferien. Faktisk til langt utpå vårparten. Sånne hardpakka snøhauger smelter seint. - Ah, dét var god tobakk!

Ola Bog sitt bilde.

.