Regjeringens unnskyldninger holder ikke

Nå som høyresiden har klart å samle seg, viser de sitt sanne ansikt. Sannheten er at regjeringen ikke evner å prioritere de viktigste sakene i Norge.

Nå som høyresiden har klart å samle seg, viser de sitt sanne ansikt. Og sannheten er at regjeringen ikke evner å prioritere de viktigste sakene i Norge. Skattekuttene som skulle gi vekst og betale for seg selv, har vist seg å tømme lommene til regjeringen. Og nå risikerer de å skyve norsk økonomi av pinnen for å få bygget regjeringskvartal. Det holder ikke.


Ikke bare er den nye regjeringen en som synes det er mer viktig å innskrenke kvinners rett til selvbestemt abort enn å nå målene våre på klimapolitikk. Erna Solberg sin regjering har nettopp vist seg så uansvarlige at de er villige til å vedde på hele Norges økonomi, på om det går galt nok med politikken de fører. Det er uansvarlig, feigt og uholdbart.


For nå som vi delvis har kommet oss etter oljeprisfallet, sier samtlige økonomer at vi ikke må trykke for hardt på gassen av fare for at norske bedrifter kan gå konkurs. Regjeringen vil likevel ta betale for en massiv investering i nytt regjeringskvartal under streken på oljefondet. Ikke bare går det på bekostning av den kommende generasjonen som skal leve på oljefondet, men risikoen for at det tvinger fram en renteøkning og budkonkurranse om arbeidskraften kan gjøre norske bedrifter til konkursbo. Enkelt og greit, utgjør regjeringen en risiko norges økonomi.


Skattelettene som liksom skulle gå til vekst og derfor gi mer skatt, har isteden tydeligvis forsvunnet fra Solbergs lommebok. Og spørsmålet gjenstår: Hvor er penga? De går iallefall ikke til nytt regjeringskvartal. Det innrømmer selv Unge Høyre-leder Sandra Bruflot.


En slik uansvarlig styring er ikke Norge verdig, det er ikke regjeringskvartalet verdig og det er ikke styringsdyktig. Og spør du meg, driver du ikke styringsdyktig politikk, bør du ikke være en politiker som styrer.