Politisk juks med Aker sykehus?

Helseminister Støre mener nå at befolkningsveksten i Oslo gjør at sykehusene må bygges ut. Det etter lange tider med protester fra FrP ved nedleggingen av Aker sykehus.

For fire år siden ble Rikshospitalet, Radiumhospitalet, Ullevål sykehus og Aker sykehus slått sammen til ett sykehus (OUS) med 20.000 ansatte. Samtidig ble Aker sykehus lagt ned som lokalsykehus, til tross for store protester. 160.000 pasienter ble i stedet overført til Ahus.

Helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener nå i disse valgkamptider at befolkningsveksten gjør at sykehusene i Oslo snart må bygges ut. Han erkjenner også at dagens Ahus snart er fullt med tanke på hvor sterkt befolkningen i området vokser.

FrP mener det er totalt meningsløst å først gjøre om Aker, for så å se at man trenger mer kapasitet. Regjeringen forsvarer først nedleggelser av lokalsykehus, for så å innrømme at det trengs flere sykehus. FrP har i årevis tatt dette opp i Stortinget og advart mot prosessen. For totalt døve ører til nå, et par dager før valgdagen. Er dette greit politisk håndverk Støre?

Det ligger syv sykehus i Oslo Vest også kunne ikke regjeringen unne befolkningen i Oslo Øst å få beholde og bygge ut det eneste sykehuset øst for Akerselven. Dette er simpelt tyveri fra bydeler som har minst fra før. Er dette Groruddalssatsing eller rasering?

Aina Stenersen

5.stortingskandidat, Oslo FrP