Norges VM

Når man ikke får være med på den store festen sjøl, får man leke så godt man kan på egen hånd.

Nå har Norge slått VM-nasjonene Australia og Island. Onsdag står Panama som tredje offer klare på Ullevaal stadion.

Norge vant sin tredje landskamp på rad og ble det første bortelaget som vant i Reykjavik på fem år. Tar vi av? Nei, vi holder oss like nøkterne som Lars Lagerbäck.

Fotball på øverste nivå er en resultatindustri. Ikke minst gjelder det landslag. For et landslag uten resultater blir helt uinteressant. Tre seire på rad og plutselig spør mange: Hva har skjedd?

Dette er hva vi ser konturene av nå:

Kristoffer Ajer vil vokse seg inn som Norges neste ruvende midtstopper. Multitalentet opptrer som en kaptein allerede.

Sander Berge er den nye vinen på midtbanen. Hans comeback er oppsiktsvekkende etter sju måneders skadeavbrekk. At Lagerbäck valgte å starte med ham (spilte en omgang) viser hvilken tro svensken har på unggutten.

Iver Fossum fikk sjansen fra start og markerte seg både med fysikk og klokskap. Og vi hadde enda en spiller som klarer å slå farlige cornere.

Spisser! Nå har vi to spisspar som innfrir og det blir faktisk en utfordring for Lagerbäck å finne den riktige duoen. Bjørn Maars Johnsen, Tarik Elyounoussi, Alexander Sørloth og Joshua King argumenterte alle for seg sjøl ved det de viste på banen. Mot Panama får også Ola Kamara vise seg fram igjen.

I tillegg: Vi har fått en landslagssjef som gjennom disse resultatene har skapt den tilliten han trenger, både internt og eksternt. Lagerbäck jakter en stamme og den er han i ferd med å finne. Det er fortsatt lenge til Norges første viktige landskamp (i september), men det er få kamper å øve i. Derfor er disse kampene Norges lille interne VM. Så langt er liksom-VM brukt veldig godt.