Når får vi bedre togforbindelse Oslo–Stockholm?

Jeg ønsker meg komfortable tog og service som kan konkurrere med fly.

Jeg forsøker å reise miljøvennlig. Det innebærer å bruke tog. Jeg har stor familie og venner jeg gjerne vil besøke i Stockholm, men det byr på utfordringer. Det virker som om det er de eldste og mest skramlete togene som blir satt opp på denne strekningen og det har det vært i mange år. I hele høst har det dessuten vært buss for tog på en del av strekningen. Med rullator og bagasje er dette nesten en umulighet.

På siste reise i romjulen hadde jeg bestilt 1. klasse for å få god plass samt tilgang til kaffe i nærheten, trodde jeg. Men, ikke på disse gamle vognene. Jeg hadde tatt med meg matpakke, men trengte noe å drikke så balanserte derfor rullatoren og meg selv gjennom et par vogner med en delvis sammentrykket rullator. Ikke en opplevelse jeg vil anbefale noen. På tilbakeveien fikk jeg heldigvis følge. Toget ristet sånn at jeg måtte sitte med drikkebegeret i hånden på råd fra hjelperen.

På forhånd hadde jeg bestilt handikapplass. Det hadde jeg fått. Assistanse hørte til, men kun i Stockholm! Oslo S har ikke en slik service, ble det oppgitt.

Er disse forhold to siviliserte land med god økonomi verdig? Jeg ønsker meg komfortable tog og service som kan konkurrere med fly på denne strekningen. Når får vi det?

Takknemlig for svar fra ansvarlige myndigheter og fra våre politikere.