Mørkemennene kom...

Det var da som svarte! Akkurat når jeg for første gang var blitt imponert over Hareide. Hvordan han har stått fjellstøtt i sitt politiske livs største storm, så voks den til å bli en tsunami han ikke overlevde. KrF står ribbet tilbake. De strever fremdeles med å lete gjennom ruinene for å se om det er noe av verdi tilbake.


Så hva i alle dager har skjedd? Historien er noe slik: Det var i de dager da KrF hadde lykkes med valget, om ikke med et voldsomt valgskred, klarte de å komme i vippeposisjon. Det viste seg at medlemmene slett ikke hadde en enighet om hva som er riktig og bra. Og av alle merkelige ting her i verden, fant et flertall ut at FrP, til tross for soleklart valgløfte om å ikke gå i regjering, var hakket mer spiselig enn valgløftene skulle tilsi.

KrF har ikke bare mistet sin største politiker, men også sin integritet. Kvinnefiendtlige mørkemenn lot seg lure av agnet Erna kastet ut. Uten å se de politiske realitetene i øynene. Hun er neppe i stand til å leverer slike godsaker. Halloween er godt og vel over.

Trenger heksene være redd for om KrF er i stand til å innføre inkvisisjon? Neppe. Jeg har likevel innsett enda en gang hvor farlig det er å blande politikk og religion, og håper disse trolla blir jaget tilbake til sine mørke kroker snarest. Dette er ikke et politisk Norge jeg kjenner meg igjen i. 

Hvordan abort kunne bli hovedtema i en politisk maktkamp i 2018, der vi står overfor en klimakatastrofe av store dimensjoner om vi ikke reagerer raskt sier bare hvor gale folk kan bli i hode av religion.

Ha det anstendighet, vett og forstand. Det var for mye forventet av kristenfolket.