«Nye» Siv Jensen

Det gjelder tydeligvis å løpe fra tidligere uttalelser.

Siv Jensen og Sylvi Listhaug går i strupen på finansminister Jan Tore Sanner (H). «Slutt å skylde på pensjonistene!» skriver de to Frp-toppene i et innlegg i Aftenposten. Jensen og Listhaug mener at Sanner «henger ut» pensjonistene som årsak for strammere statsbudsjetter i årene framover.

«Sanner formulerer seg på inn- og utpust slik at det høres ut som om veksten i antallet eldre er problemet», sier Frp-leder Siv Jensen og viser til et avisinnlegg der Sanner blant annet skriver følgende: «De neste årene blir det flere eldre, med det det innebærer av flere pensjonister, større utgifter til helsetjenester og mindre andel av befolkningen i arbeid».

«Jeg oppfatter budskapet fra Siv Jensen og Sylvi Listhaug som spekulativt, hvor de bevisst velger å misforstå det jeg har skrevet og sagt», svarer Sanner. Den sittende finansministeren hevder at han «nesten ord for ord» har det samme budskapet som nylig avgått finansminister Siv Jensen.

Jan Tore Sanner har helt rett. For så sent som 13. januar i år hadde daværende finansminister Siv Jensen et innlegg i Dagbladet hvor hun kunne fortelle at vi «ikke kommer utenom» at andelen eldre øker kraftig og at vi lever lenger. «Det skaper betydelige utfordringer for offentlige finanser i tiårene framover», skrev finansministeren da.

Men nå er Frp i opposisjon til dagens regjering, og da gjelder det tydeligvis å løpe fra tidligere uttalelser og så trekke innvandringskortet i tillegg. Den som løper fortest er Frp-nestleder Sylvi Listhaug. Hun får seg til å si at «pensjonistene er møkka lei av å hele tiden å bli gjort til et problem for statsfinansene». Sanner har slett ikke sagt at det er et problem. Vi kan like det eller ikke, men dagens finansminister har bare redegjort for tallenes tale i statistikk og offentlige prognoser. Det er å håpe at velgerne gjennomskuer det nye budskapet fra Frp. «Nye» Jensen er i hvert fall avslørt.