Hysteri i Oslo Frp

Oslo symboliserer Frps vekst og fall.

Det var i hovedstaden partiet ble grunnlagt i 1973 og i Oslo har partiet hatt mange oppturer. Nå er partiet inne i en kraftig bølgedal. Oslo-mannen Carl I. Hagen ledet partiet i mange år.

I 2006 overtok Oslo-kvinnen Siv Jensen som leder. Både under Hagen og Jensen gjorde partiet flere gode valg i Oslo og i resten av landet. De siste valgene har gått dårlig. Kommunevalget i september er et varsel om at nedturen kan ha begynt for alvor.

Miljøpartiet De Grønne (MDG) vant Oslo-valget med imponerende 15,3 prosent. Frp tapte valget med svake 5,3 prosent. MDG vant på grunn av en meget tydelig klimapolitikk.

Frp tapte fordi partiet ikke har en klimapolitikk. MDG vant også fordi bompenger, som partiet er for, ble en hovedsak i valgkampen. Frp var mot bompenger, men tapte likevel velgere. Frp har ingen troverdighet når det gjelder bompenger.

Oslo Frp er i dyp krise etter valget. Partiet er uten innflytelse. Det mangler politikk som Oslo-folk vil ha, og det har ikke en ledelse som kan få partiet opp å stå. Flertallet av byens velgere setter stor pris på det grønne skiftet som er i gang. Frp som motsetter seg dette, er ikke et «fremskrittsparti». Det er et «tilbakeskrittsparti».

Mangel på politikk og fornuftig lederskap kan forklare at Oslo Frp har hentet fram Carl I. Hagens Facebook-post der han sammenligner Greta Thunbergs imponerende klimaengasjement med eventyret om «Keiserens nye klær». Hagen gjentar sin tidligere påstand om at det ikke er noen klimakrise. Han fører det høyreradikale nettstedet Breitbart som sannhetsvitne.

Oslo Frp vil høre om leserne av Facebook-posten er enig med Carl I. Hagen om at klimahysteriet er tull. Vi tror ikke det er mange som biter på den. Den tidligere «Frp-keiseren» Carl I. Hagen kler seg naken med sin eventyrfortelling om at klimaendringer ikke finnes. Hvem er det som vil lese slikt tull? Ikke ungdommen i alle all fall. Greta Thunberg har støtte fra ungdom over hele verden.