Frp taler med to tunger

Frp forsøker å fri til velgere som ser korona-problemene i arbeidslivet. Dette er en bløff og et uredelig spill som velgere flest bør avsløre.

Frp er både for og mot å forlenge den maksimale perioden for permitteringer. 19. juni stemte Frp mot et forslag om å kunne være permittert i 52 uker, og Stortinget tok samtidig sommerferie.

En drøy uke senere varslet Fremskrittspartiets arbeidspolitiske talsmann, Erlend Wiborg, at partiet likevel ønsker å forlenge perioden til 52 uker.

I realiteten er det altså blitt flertall blant våre fremste folkevalgte for å forlenge denne perioden. Det ble derfor foreslått at Stortinget skulle avbryte sommerferien og vedta en slik forlengelse.

Men Fremskrittspartiets medlem i Stortingets presidentskap, Morten Wold, bidro til at Stortinget likevel ikke innkalles til ekstraordinært møte.

Bakgrunnen for denne saken er at LO og NHO har kommet med en innstendig bønn til politikerne om å forlenge permitteringsperioden. Og det haster, for alternativet er at mange korona-permitterte risikerer å få oppsigelse i sommer.

Det hjelper fint lite om Stortinget utvider ordningen til høsten. Da vil skaden allerede være skjedd.

- Svaret er veldig enkelt, sier Erlend Wiborg og viser til at statsministeren endelig har kommet på banen. Erna Solberg skal ha lovet Frp at hun kaller inn partene i arbeidslivet til et møte helt i starten av august.

Hun er da beredt til å gjøre endringene som trengs, «hvis situasjonen fortsatt krever det». Utfordringen er at det er statsministeren som da selv skal definere om situasjonen krever endring.

Da vil vi være like langt.

Det store problemet er Fremskrittspartiets dobbeltkommunikasjon. Partiet er både for og mot samtidig. Frp er ute av regjering, men partiet må på den annen side ta ansvar for at landet har et justert statsbudsjett.

Samtidig forsøker Frp å fri til velgere som ser korona-problemene i arbeidslivet. Dette er en bløff og et uredelig spill som velgere flest bør avsløre. Her er det permitterte, og snart oppsagte, arbeidstakere som vil sitte igjen med Svarte-Per.

PS! Du leser nå en åpen artikkel fra Dagsavisen. For å få tilgang til alt innhold, se våre abonnementstilbud her.