Kråker i lufta

Kråker i lufta

KRÅKER I LUFTA

I september er det ti år siden Lehman Brothers brakk ryggen på eventyr, luftslott og fantasier. Enda en krise i den elendige produksjonsmåten som heter kapitalisme.

1929 - et annet stort børskrakk som innleda de harde trettiåra.Massearbeidsløshet og sveltihel også i Europa. Vi veit åssen det gikk. I Tyskland promoterte kapitalen en mann med talegaver. Han meldte at det ikke var kapitalismen det var noe i veien med; det var jødene som hadde skylda. En virksom avledningsmanøver, kan vi oppsummere i ettertid. Altfor mange ble avleda fra å se den virkelige motsigelsen. Den som går mellom arbeid og kapital.

I våre dager skjer det om igjen. Vi har ei regjering i Norge i dag som bruker oppskriften fra dengang da - altså når kapitalismen er i krise, finn en syndebukk. Og deres syndebukk er innvandrerne, flyktningene, muslimene. Det er helt utrolig at de slipper unna med sånt vås i 2018.

Nazister i Kristiansands gater i fjor på denne tida. Beskyttet av politiet. Det er slett ingen ting å bli høylydt forundra over. Folk som Anders Behring Breivik og den norske statens voldsapparat har i bunn og grunn samme agenda: Kapitalisme herfra og til evigheten.

Mandag om halvannen uke starter Arendalsuka 2018. Vi leser at rasistene i "SIAN" og "Alliansen" er hjertelig velkomne til å sette opp standsene sine i sørlandsbyen.

Vi siterer visegruppa Frosk fra Horten; førti år etter plateutgivelsen er det framdeles hold i denne oppsummeringa:

"Fascisme er kapitalisme, som med blodige fingre forsvarer seg sjøl."