Premier League er slettes ikke avgjort

Skulle Liverpool vinne over City søndag, vil gapet være ni poeng. Men lag har kastet bort større ledelser enn som så.

For fotballens del er det best om Liverpool vinner serien. En av verdens aller største klubber har aldri vunnet Premier League. Nøytrale tilskuere har muligens også gått litt lei av at Manchester City har tatt seriegullet tre ganger de seks siste sesongene. Chelsea har to, men det jo artig da overraskelsen Leicester tok pokalen. Søndag kan sesongen nærmest være avgjort. Eller?

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Om Liverpool skulle ta seieren hjemme mot City vil avstanden være på hele ni poeng. Mange vil si det er ganske mye. Men det er selvsagt ikke umulig å surre bort dette gapet for Klopp og hans menn, rarere ting har skjedd, men City framstår ikke veldig overbevisende for tida. Alle lag får en formdupp over en lang sesong og det virker som om City er inne i sin nå. Spørsmålet er når Liverpool får kladdeføre. Trioen på topp har vært forrykende og hvem vet hva som skjer om det skulle bli en skade eller to på topp.

City kan klamre seg til håpet om at det holder å slå Liverpool to ganger, så vil de være à jour. Vi skal ikke lenger enn en sesong tilbake da avstanden var på sju poeng i favør Liverpool. Vi vet jo alle hvordan det gikk. Liverpool har ikke vunnet serien siden 1990.

I 2007/2008 ledet Arsenal med fem poeng til vi skrev februar. Til slutt endte Arsenal på tredje, mens Manchester United tok gullet. Men det var enda verre for Arsenal noen år tidligere, i2002/2003-sesongen. Da ledet Arsenal med åtte poeng på United med bare ni matcher igjen å spille. I nest siste runde tapte de for Leeds, som unngikk nedrykk, og United vant serien. Men også United har raknet. I 2011/2012-sesongen ledet de røde i Manchester med åtte poeng på City og kun seks runder igjen. Vi husker jo alle den elleville sisterunden der City vant serien, på overtid. I 1995/1996-sesongen var Newcastle smått fantastiske 12 poeng foran Manchester United. Fergusons menn vant 13 av de siste 15 kampene og tok til slutt gullet foran en forbanna Kevin Keegan. Men det kanskje mest elleville gullet som glapp var da Liverpool, i 2013/2014-sesongen, ledet med fem poeng og kun tre kamper igjen. Steven Gerrard skled og Chelsea tok til slutt gullet. Som tallene viser; Liverpool har kollapset før. Hvem vet? Kanskje gjør de det igjen?

Les kommentar: «Manchester United og Solskjær er i en aldri så liten knipe. Løsningen er enkel: Zlatan.»