Overdose fotball

Kan det bli for mye? Ja, for enkelte kan det det.

Husker du noen av fotballkampene du har sett siste uka (hvis du har sett noen)?

Ja, jeg husker Rosenborg - Vålerega fordi den kanskje var en av de beste kampene som er spilt denne sesongen. Ellers teppebombes vi nå av fotballtilbud hver eneste dag.

Slik blir det når koronasesongen 2020 skal avvikles mer kompakt enn noengag. Derfor får vi norsk, engelsk og tysk fotball oppå hverandre og i direkte konkurranse. Hvem vinner den kampen?

Les også: Vil ha ny offside-teknologi til VM i 2022

Når engelsk Premier League ruller over skjermene er norsk fotball dessverre sjanseløs. Det er flere som vil se Liverpool og Manchester City enn Brann og Sarpsborg 08. For første gang får vi denne konkurransen også gjennom hele feriemåneden juli. I går kveld startet også OBOS-ligaen og Toppserien for kvinner. Nå er det rullende ball for dem som ønsker hver eneste kveld.

Tilgjengelighet og betalinggvilje er sentralt for fotballen som produkt. TV2 sender nå samtlige gjenstående kamper fra Premier League på sine betalingskanaler, de største kampene også gratis på hovedkanalen TV2. Norsk fotball må du stort sett betale for, unntatt de utvalgte kampene som går på Eurosport og TV Norge. Seertallene er ikke blendende. Er publikum mer likegyldig?

Les også: Ingen ytterligere åpning av breddefotballen før tidligst i august

Kansje det er kvinnefotballen som vinner denne delen av kampen ettersom NRKs hovedkanal sikrer mange seere. Der startet det med LSK Kvinner mot Rosenborg fredag kveld på NRK2 og fortsetter med en kamp fra hver serierunde. Kanskje det er nok for mange av oss. VIF-kaptein Sherida Spitse får benytte sjansen til å overta hegemoniet i norsk kvinnefotbal slik de har ambisjoner om. Med statskanalen på laget.

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen