Noe nytt om skilsmissen?

Noen må skjerpe seg, og det er ikke Petter eller Gunhild Stordalen.

«Nå, er det noe nytt om skilsmissen?» sier en kollega i det han kommer inn i kontorlandskapet fra vinterkulda.

Vitsen hans får respons – ingen er spesielt imponert over at bruddet mellom Petter og Gunhild Stordalen er det som topper avisoverskriftene, midt oppe i en hel haug med viktige ting som skjer.

Likevel blir det prioritert som en nasjonal nyhet. Man kan man lese om det over alt.

«Slik forklarer de bruddet», «fryktet at forholdet skulle ryke», «her visste offentligheten ingenting». Det er tidslinjer over forholdet, fotografier fra bryllupet.

Les også: Petter Stordalen: – Ja, jeg kjører privatfly. Men jeg kan ikke la være å jobbe for miljøet for det

Ingen setter vel maten i halsen av at VG og Dagbladet topper frontene sine med det.

Men når Dagsrevyen dekket bruddet i nyhetssendingen sin, da kan en begynne å lure litt på hvilken verden det er vi lever i. Eller velger å ignorere.

Petter Stordalen har åpnet livet sitt for offentligheten, og det i mange år. Det er en strategi det, en som har funka.  Og når den døra først står på gløtt, er den vanskelig å lukke.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Var Se og hør i bryllupet ditt, dekker de det når det ryker og, virker det som.

Det er nå en ting. En annen er hvordan smarte journalister er i gåsegang etter klikk-nyhetene, mens verden står i brann rundt dem. Det er et fryktelig stort ansvar å sette dagsorden. Det virker litt som om vi har glemt det.

For skriver en avis om det, da skal ikke noen være noe dårligere. Dermed går vi en runddans der alle stort sett skriver om de samme greiene. Det gjør oss uoriginale og late.

Ikke er det spesielt følsomt heller, uansett hvor offentlig man er, at det skal lages tidslinjer i VG over det tapte ekteskapet ditt for underholdningens del. Faktisk er det ganske absurd, om du tenker litt over det.

Men kollegaen min trenger hvert fall ikke å fortvile, det kommer nok helt sikkert noe nytt om skilsmissen i dagene fremover.  Hurra.

Lest denne?: Neil Young vil bli amerikansk statsborger

Eller denne?: Spytter ut maten på Petter Stordalens nye restaurant